Manchester Citys Sergio Aguero (till höger) firar ett av sina två mål i 4–0-segern mot Bournemouth.

Agüero bakom Citys 17:e raka seger

Manchester City tog 17:e raka segern i ligan hemma mot Bournemouth. Sergio Agüero låg bakom 4–0-segern och jubilerade på Etihad Stadium.

|

Sergio Agüero kunde helt ren i straffområdet språngnicka in 1–0 efter att Bournemouth misslyckats att ställa offside. Ledningsmålet var anfallarens 100:e på Etihad Stadium. Tidigare under säsongen blev han tidernas främste målgörare i City.

I andra halvlek spelade Agüero fram Raheem Sterling till 2–0, innan han själv gjorde sitt andra mål i matchen på nick. Danilo avslutade målskyttet, 4–0, framspelad av Sterling.

City har redan rekordet för antalet raka segrar i engelska högstadivisionen. Inom räckhåll är även tidernas rekord i de fem största ligorna på 19 raka vinster som Bayern München satte under Pep Guardiolas ledning säsongen 2013–2014.

Kane tangerar målrekord

Och Harry Kane fortsätter att kruta in mål i Premier League. Tottenham avfärdade Burnley borta med 3–0, och alla tre målen signerades Harry Kane. Engelsmannen seglar upp på totalt 36 fullträffar under kalenderåret 2017. Därmed tangerar han den notoriske målskytten Alan Shearers målrekord från 1995.

Everton är fortsatt obesegrat under Sam Allardyce. Hemma mot topplaget Chelsea blev det 0–0 för Liverpoolklubben.

Sedan Allardyce lämnade pensionen och tog över som tränare för Everton har laget vunnit tre matcher och kryssat två samt bara släppt in två mål.

Ribban räddade Everton

Chelsea skapade klart flest målchanser, och när Evertonmålvakten Jordan Pickford inte förmådde att stå i vägen räddade mittbacken Phil Jagielka på mållinjen två gånger om. Mittbackskollegan Ashley Williams var nära att styra bollen i eget mål, men nicken tog i ribban.

Chelsea behåller tredjeplatsen i serien men riskerar att tappa ytterligare mot de båda Manchesterlagen ovanför i tabellen.

Manchester United såg ut som ett vinnande lag mot Leicester fram till att matchuret tickade upp på 94 minuter, matchens sista minut. Då skickade Marc Albrighton iväg ett inlägg mot den bortre stolpen. Där kom Harry Maguire framstörtande och skickade in kvitteringen, 2–2, och snuvade därmed United på de tre poängen. Victor Nilsson Lindelöf startade och spelade hela matchen som högerback. Klubbens andra svensk Zlatan Ibrahimovic fick följa hela matchen från bänken.