Affischnamnet hoppar av - får böter

Med kort varsel och utan förklaring hoppar titelförsvararen Steve Guerdat av världscupen i Göteborg. Böter: 2 500 kronor. -För lågt, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

ANNONS
|

34-årige Steve Guerdat från Schweiz är en världsstjärna inom hoppningen, bland framgångar kan han ståta med en individuell guldmedalj från OS i London 2012.

Guerdat har två raka världscup-titlar – den senaste tog han i Göteborg i fjol – och han kan ta sin tredje raka finalseger i Omaha, USA, dit han är direktkvalificerad, om en dryg månad.

Ett av affischnamnen

Inför söndagens världscuptävling var den regerande mästaren ett av de stora affischnamnen.

Men några korta rader i ett mail till arrangören ändrar förutsättningarna.

Hoppstjärnan skriver att han inte kommer till tävlingarna i Göteborg och att han tycker att det är tråkigt eftersom tävlingen i Scandinavium tillhör hans favoriter.

ANNONS

"Tycker det är trist"

En annan som tycker att det sena avhoppet är tråkigt är Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg horse show.

- Spontant tycker jag att det är trist – med reservation för att jag inte har hela bilden, säger Tomas Torgersen och fortsätter:

- Jag har bara sett det korta meddelande där han skriver att han inte kommer. Jag vet alltså inte varför eller vad som ligger bakom, jag hade gärna sett en närmare förklaring för att förstå hans agerande. Men rent generellt kan jag tycka att det är dålig stil att hoppa av med så kort varsel, säger han.

Får böter

Tiden för anmälan gick ut för en dryg vecka sedan.

Boten för Guerdats avhopp stannar på 2500 svenska kronor.

- I sammanhanget, sent avhopp i världscupen utan förklaring, tycker jag som arrangör att beloppet är för lågt. Men det är så regelverket lyder och det är inte mycket som vi kan påverka i nuläget. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen, det finns många andra duktiga hoppryttare som tävlar här i helgen, säger Tomas Torgersen.

ANNONS