Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Affane har börjat hitta rätt i Blåvitt

Amin Affane, 24, är redo att ta chansen nu när Sebastian Ohlsson är avstängd.
– Jag är hungrig över att få spela mer, säger han.

Han har varit en hel del in och ut ur laget under den avslutande delen av säsongen. Men Amin Affane ser ut att närma sig den nivån han vill hålla efter flera pigga inhopp på kort tid.

– Det är klart att jag har varit hungrig över att få spela! Jag vill ju vara med och fajtas och göra skillnad för mitt lag! Jag har varit hungrig och jag är hungrig över att få spela mer och det är roligare att få spela högre upp i plan. Varje minut jag har fått har jag varit extremt hungrig på, säger han.

Bättre form nu?

– Nu har jag fått komma in som tia och det är där jag känner att jag kan göra skillnad, att kunna erbjuda fler alternativ på fötter och ändra en matchbild mer.

Hur ska det bli att möta AIK?

– Det ska bara bli roligt, och lite speciellt ändå att möta sin gamla klubb. Det kommer att bli en svår match men jag tänker inte på att det är AIK eller att vi kan förstöra för dem eller att jag ska ta någon revansch eller så. Det ska bara bli en väldigt rolig match att spela, säger han och fortsätter.

– Det är en stormatch, det är IFK och AIK och det är inte varje vecka det spelas sådana här matcher.

Har du någon relation med någon i AIK idag?

– Nej, inte så. Många av spelarna är mina vänner då vi spelade i ett eller två år ihop men jag har ingen speciell relation med någon.

Avstängning öppnar för Affane

Amin Affane kan få chansen mot AIK då Sebastian Ohlsson är avstängd.

En chans han är redo att ta.

– Jag känner ingen press, jag sätter mer press på mig själv än vad någon supporter kan sätta. Så har det varit i varje klubb jag har varit i och det är en vardag. Jag har krav på mig själv och gillar inte när jag slarvar och gör fel. Jag ställer krav på mig själv men jobbar också hårt för att ta mig framåt och utvecklas och det känner jag att jag gör, säger han.

– Man vet ofta vad man har gjort fel och jag kollar inte på hur tidningarna skriver eller bedömer. Jag utgår ifrån vad jag själv tycker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.