Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AFC United fick inte jubla under söndagseftermiddagen. Arkivbild

AFC tappade i toppen

Halmstads förlust mot Gais i fredags gav AFC United chansen att rycka. Men tabelltvåan fick inte hål på bottenlaget Syrianska.

Sedan AFC United tog steget upp i superettan har mötena med Syrianska varit målglada tillställningar med ett snitt på fem gjorda mål per match.

Den trenden bröts på söndagseftermiddagen då matchen slutade mållös. Och det efter en rejäl underprestation från topplagets offensiv – då AFC United inte fick iväg ett enda skott mot Syrianska-målet.

I andra änden fick AFC-målvakten Joshua Wicks kliva fram och stå för flera poängräddande räddningar. 0–0-resultatet gör att AFC United, som kunde ha skaffat sig ett trepoängsförsprång på trean Halmstad, bara har en poäng ner till kvalstrecket.

Syrianska å sin sida tog en viktig poäng i bottenstriden – men det, plockade viktiga bottenpoäng, var det fler som gjorde under söndagseftermiddagen.

Lokalrivalen Assyriskas nye tränare Charbel Abraham fick en drömstart då hans lag till slut lyckades vinna med 4–3 hemma mot Trelleborg, trots underläge med både 0–2 och 2–3. Det var krisklubbens första seger sedan juli månad och betyder att nästjumbon hänger på Ljungskile (som också vann under söndagen) och Syrianska precis ovanför nedflyttningsstrecket.