Två nya mål. IFK Norrköpings Samuel Adegbenro toppar skytteligan på fem mål efter lika många allsvenska matcher.
Två nya mål. IFK Norrköpings Samuel Adegbenro toppar skytteligan på fem mål efter lika många allsvenska matcher. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Adegbenro vräker in mål i Nymans frånvaro

Christoffer Nyman vann den allsvenska skytteligan förra säsongen. Nu har han problem med ett knä. Det stör inte IFK Norrköping – klubben har ju Samuel Adegbenro. Nigerianen vräker in mål.

ANNONS

Två gånger vann Adegbenro duellerna med AIK:s mittbackar – och nickade in målen som gav 2–0.

Samtidigt klev 25-åringen, som i vintras värvades från norska storklubben Rosenborg, upp i ensam ledning i den allsvenska skytteligan.

Mål i tre raka matcher

Han har har fått utdelning i tre matcher i rad. Först mot Halmstad, sedan två gånger mot Örebro och så två till i måndagskvällens toppmatch mot AIK.

IFK Norrköping har samtidigt tagit nio poäng och skuggar Djurgården i den allsvenska toppen.

Fem mål efter fem omgångar. Inte illa av en spelare som trivs bäst på en offensiv kant. Men i och med Nymans skadeproblem har tränaren Rickard Norling hittat den offensiva spetsen i Adegbenro.

ANNONS

Norling hyllar det arbete som Norrköpings offensive tränare Kim Hellberg gjort för att nigerianen så snabbt kommit in i laget och i sin roll.

– Jag tror att den som har utvecklats mest av det är Samuel. Han har bra grundkvalitéer. Det är otroligt bra att han har de här egenskaperna trots att han inte är den naturliga "nian" och att det inte är hans primära instinkt, säger Norling.

Hyllade laginsatsen

Matchvinnaren själv hyllade laginsatsen.

– Det känns bra, men inte främst för målen utan för att laget vann matchen. Jag är lite överraskad över att det blivit fem mål, men det är lättare att göra mål när man spelar med bra spelare, säger Samuel Adegbenro.

Han tror att Norrköping är i den allsvenska toppen för att stanna.

– Som vi spelar nu är vi bra. Vi har självförtroende, vi försöker alltid göra vårt bästa. Som vi spelar just nu, tycker jag att vi är ett att de bästa lagen i serien.

Henrik Skiöld/TT

Fakta: Allsvenska skytteligan

Fem mål: Samuel Adegbenro, Norrköping.

Tre mål: Nicklas Bärkroth, Djurgården, Abbe Khalili, Hammarby, Marokhy Ndione, Elfsborg, Søren Rieks, Malmö FF, Oliver Stanisic, Varberg, Blair Turgott, Östersund, Aslak Fonn Witry, Djurgården.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS