Arkivbild. Skidspår strax före Smågan.
Arkivbild. Skidspår strax före Smågan. Bild: Ulf Palm/TT

70-årig man död efter att ha kört Vasaloppet

En man i 70-årsåldern avled i samband med att han genomförde ett Vasalopp i helgen. Mannen påträffades livlös intill skidspåret innan en kontroll vid Hökberg.
– Medicinsk personal kunde snabbt komma på plats men trots detta gick hans liv inte att rädda säger Martin Annsberg, medicinskt ansvarig läkare under Vasaåket 2021.

ANNONS
|

Det är Vasaloppets tävlingsorganisation som kommunicerat ut nyheten via ett pressmeddelande under måndagsförmiddagen.

En man i 70-årsåldern från de södra delarna av landet var under söndagen i färd med att genomföra Vasaåket 90 när han hittades livlös i skidspåren några kilometer från en kontroll i Hökberg.

Funktionärer och ambulanspersonal kunde snabbt rycka ut och påbörjade hjärt- och lungräddning innan en ambulanshelikopter hämtade mannen.

Efter vad som beskrivs som intensiva återupplivningsförsök fick läkare konstatera att mannens liv inte gick att rädd. Hans anhöriga är underrättade.

– Närheten till de räddningsinsatser som fanns tillgängliga gjorde att medicinsk personal snabbt kunde komma på plats men trots detta gick hans liv inte att rädda säger Martin Annsberg, medicinskt ansvarig läkare under Vasaåket 2021 i pressmeddelandet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS