Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

500 ungdomar står utan friidrottsarena

Slottsskogshallen har brunnit ner. Nu står 500 friidrottande ungdomar utan träningsarena – och vädjar om hjälp till kommunen.
– De håller på att titta på det redan nu. På torsdag kommer de eventuellt med besked, säger Niklas Wallenlind, friidrottschef på Göteborgs friidrottsförbund.

Under måndagsmorgonen samlades Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs stad för att ta tag i en akut fråga: vart ska alla idrottande ungdomar ta vägen efter att Slottsskogshallen brunnit upp?

Under dagen möttes just Idrotts- och föreningsförvaltningen och Göteborgs Friidrottsförbund för att se hur många som var drabbade, och samtidigt försöka hitta lösningar – såväl kort- som långsiktiga.

På mötet avhandlades de mest akuta frågorna, bland annat vart Utby IK och IK Vikingen – som förlorade sina kanslier i branden – ska ta vägen.

500 friidrottande ungdomar drabbas

– Akut har vi möjligheter att ta emot dem. På sikt får vi se, berättar Niklas Wallenlind, friidrottschef på Göteborgs Friidrottsförbund.

Dessutom stod flera byggnader, bland annat Slottsskogsrinken och Friidrottens hus, utan vatten under måndagen och planerade aktiviteter fick ställas in. Men framför allt diskuterades det faktum att cirka 500 regelbundet tränande ungdomar nu står utan lokal.

– Det rör sig om 30 timmar i veckan som ungdomarna har haft anläggningen till förfogande. De håller på att titta på det redan nu. På torsdag kommer de eventuellt med besked, säger Wallenlind om samarbetet med kommunen.

"Såklart omtumlande"

Några av klubbarna som använt anläggningen är IFK Göteborg, Örgryte IS, samt redan nämnda Utby IK och IK Vikingen.

– Tack och lov är vår stora anläggning, Friidrottens hus, kvar. Men vi bedriver ju mycket ungdomsverksamhet i den hallen, säger Niklas Wallenlind.

Wallenlind var på plats under natten, och slets mellan hopp och förtvivlan när huvudbyggnaden såg ut att vara hotad av lågorna.

– Det är såklart omtumlande. Jag var här hela kvällen och det kändes aldrig helt säkert för Friidrottens hus heller. Ett tag så brann det väldigt mycket och det såg ut att kunna sprida sig, men det gjorde det som tur var inte, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.