48 spelare coronapositiva inför NBA-premiären

Med mindre än en månad till NBA-premiären har 48 spelare testats positivt för coronaviruset, det rapporterar Reuters.

ANNONS
|

Den 22 december startar NBA upp säsongen 2020-2021. Inför det har 546 spelare covid-19-testats och nu skriver Reuters att 46 spelare testats positivt. Enligt TT innebär det att 8,8 procent av spelarna i ligan lämnade positiva tester, vilket kan jämföras med 5,3 procent i den testrundan som gjorde inför slutspelet av förra säsongen i somras.

Reuters skriver att de spelare som testats positivt isolerats och att övriga spelare återvänder till sina klubbar för att inleda med individuell träning i veckan och gruppträning till helgen. De smittade spelarna ska enligt TT hållas isolerade i minst tio dagar och sedan genomgå en hjärtundersökning innan de får återvända till laget för gruppträning.

ANNONS

LÄS MER:LeBron James monsterkontrakt: 725 miljoner för två år

Ingen bubbla

Årets säsong, som sköts upp och avslutades i oktober på grund av viruset, avgjordes till slut i en ”bubbla” och där lyckades man hålla borta smittan. Men när den nya säsongen nu ska starta är planen att alla lag, utom Toronto Raptors som är ligan enda kanadensiska lag, spela på sina ordinarie hemmaplaner vilket i rådande läge ställer ligan inför en större utmaning. Anledningen till att Toronto Raptors inte kommer spela i Toronto är att karantänsregler gör det svårt att resa mellan Kanada och USA. Laget kommer i stället spela sina ”hemmamatcher” i Tampa, Florida.

LÄS MER:Toronto Raptors får spela hemmamatcherna i Tampa Bay

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS