Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/27

26 vidskepliga idrottsstjärnor och deras galna ritualer

Några av idrottsvärldens största stjärnor håller på med minst sagt märkliga grejer i samband med att de utövar sin sport. I bildspelet ovan har GP-sporten samlat några av de konstigaste.

Flera spelare i hockeyvärlden vill gå på isen först, andra vill skrinna ut sist. Det kan vara både på uppvärmningen, till matchen, eller i varje periodpaus.

Läs även: Här är sportvärldens galnaste rekord

Världens bästa spelare de senaste åren, Sidney Crosby, brukade vara den siste spelaren som åkte ut på isen. Men det fick han snabbt sluta med när Jevgenij Malkin anslöt till Pittsburgh 2006.

Läs även: Här är världens bästa hockeybröder

I klippet nedan berättar Crosby om sina ritualer inför en match i NHL, och i slutet avslöjar hur det gick till när han förlorade "rätten" till att åka ut sist på isen.

Sidney Crosbys ritualer inför match är långtifrån idrottsvärldens galnaste. Tennisstjärnan Serena Williams håller på med en grej som inte många skulle vilja ta efter och världens alla tandläkare skulle drömma mardrömmar om de visste vad Wayne Gretzky när han "laddade batterierna". Och en svensk NHL-stjärna drack öl i periodpauserna, samtidigt som levererade högklassiga insatser på isen.

Klicka igenom bildspelet högst upp i artikeln – där finns 26 idrottsstjärnor och deras ritualer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.