Mike Tyson och Evander Holyfield under deras WBA Heavyweight Championship-match i MGM Grand Garden i Las Vegas 1996. (AP Photo/?Mark J. Terrill)
Mike Tyson och Evander Holyfield under deras WBA Heavyweight Championship-match i MGM Grand Garden i Las Vegas 1996. (AP Photo/?Mark J. Terrill) Bild: Mark J Terrill

23 år efter skandalen – öppnar för returmatch

23 år har gått sen den klassiska matchen där Mike Tyson bet av en bit av Evander Holyfields öra. Nu öppnar "offret" Holyfield för en returmatch.
– Så länge som det passar för oss båda skulle det inte vara några problem, säger han till TMZ.

ANNONS
|

1996 var Mike Tyson tungviktsmästare i boxning. Detta bälte blev han dock av med när han förlorade mot utmanaren Evander Holyfield.

Evander Holyfield 2019. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Evander Holyfield 2019. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN Bild: JOEL MARKLUND

Boxarna, som anses vara två av tidernas allra bästa, möttes igen redan året efter. Då var Tyson rejält revanschsugen.

Den 28 juni 1997 i MGM Grand Arena i Las Vegas fick åskådarna sen se en av historiens allra största idrottsskandaler.

Tyson, som nu var utmanare, bet av en bit av Holyfields högra öra i slutet av den tredje ronden. Otroligt nog avbröts inte matchen av detta. Det gjorde matchen däremot bara sekunder efter att den hade återupptagits.

Då försökte nämligen Tyson bita av Holyfields vänstra öra.

ANNONS

Tyson blev diskvalificerad och åkte på en långvarig avstängning samt böter på tre miljoner dollar. Både Tyson och Holyfield fortsatte sedan sina karriärer, men utan att mötas igen.

Nu öppnar "offret" Holyfield för en returmatch.

– Jag skulle aldrig fråga honom, det är han som får fråga mig. En välgörenhetsgrej är nog något han vill göra, säger Holyfield, som hunnit fylla 57, till TMZ.

Mike Tyson under 2019. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP, File)  NY170
Mike Tyson under 2019. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP, File) NY170 Bild: Willy Sanjuan

Beskedet kommer efter att Tyson, idag 53 år gammal, för ett par veckor sen meddelat att han förbereder sig för comeback.

– Jag kommer att boxas i några uppvisningsmatcher, lite välgörenhetsmatcher för att hjälpa hemlösa och drogberoende, sa Tyson då på sin Instagram.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS