Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

22-åriga stjärnan tjänar mest – genom tiderna

Naomi Osaka har tagit tennisvärlden med storm efter att, bara 22 år gammal, vunnit både US Open och Australian Open.
Nu har stjärnan lyckats med en annan bedrift. Naomi Osaka är världens högst betalda kvinnliga idrottare – genom tiderna.

Det var 2018 som Naomi Osaka fick sitt stora genombrott. Blott 20 år gammal tog hon sig till final i US Open där hennes stora idol, Serena Williams, väntade som motståndare.

Hur det gick?

Naomi Osaka tog sin första grand slam-titel.

Året efter följde Osaka upp succén med att även vinna Australian Open och för närvarande ligger japan-amerikanskan på en tredjeplats på världsrankingen.

Däremot är hon rankad desto högre när det kommer till den ekonomiska biten. Naomi Osaka har nämligen, enligt Forbes, via prispengar och sponsoravtal tjänat 350 miljoner kronor det senaste året. Det är med marginal mer än någon annan idrottskvinna tjänat på ett år någonsin.

Snodde rekordet av Sjarapova

David Carter är professor i idrottsekonomi vid USC Marshall School of Business och han säger så här till Forbes angående Osakas otroliga ekonomiska framgång:

– Hon är ungdomlig och mångkulturell, vilket talar till en yngre, global målgrupp, och det gör att den här internationella sportikonen växt fram.

Innan Naomi Osaka slog rekordet var det tenniskollegan Maria Sjarapova som satt inne på det. Hennes inkomst under sitt bästa ekonomiska år landade på 290 miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.