Aiden Harvey under en träning med fotbollslaget Utsikten den 7 augusti 2018 i Göteborg.
Aiden Harvey under en träning med fotbollslaget Utsikten den 7 augusti 2018 i Göteborg. Bild: MATHIAS BERGELD

20-åringen utlånad till Utsikten

Aiden Harvey har fått sparsamt med speltid i Superettan. Nu väljer klubben att låna ut ytterspringaren till Division 1. Klubben bekräftar i ett pressmeddelande att Harvey kommer spendera hösten i Utsikten.

ANNONS
|

Inför säsongen skrev akademispelaren Aiden Harvey på ett treårskontrakt med Gais.

Men under veckan har den Australienfödde 20-åringen siktats på Ruddalen, tränandes med Utsikten.

– Han gjorde sin första träning under måndagen, meddelar Utsiktens tränare Stefan Rehn, när GP talar med honom under tisdagens träning.

Wingbacken kan dock när som helst återvända till Gais, vid eventuella skador eller liknande.

– Vi får se när Gais vill ha tillbaka honom, säger Rehn.

Bosko Orovic, huvudtränare och sportchef i Gais, tror fortfarande starkt på den unge wingbacken, och har en långsiktig plan för honom.

– Aiden är en spelare vi tror på väldigt mycket, som också startat i superettan. En väldigt bra spelare som kan bli väldigt duktig, säger coachen till GP..

ANNONS

Två starter denna säsong

Närmare bestämt har Harvey startat två matcher under året (Degerfors hemma samt Varberg borta) – och bidragit med målgivande passar i båda matcherna.

Utöver det har det blivit två inhopp (ett i cupen och ett i Superettan).

– Det är en spelare som har en enorm spetskompetens och som vi tror mycket på. Men han har utvecklingsmöjligheter, och vi vill att han ska få kontinuerligt med speltid, säger Bosko Orovic.

Närmare bestämt rör det sig om ett korttidslån, skriver Gais i ett pressmeddelande, och Aiden Harvey kan komma att återvända redan under hösten.

– Vi lånar inte ut honom utan en möjlighet att ta tillbaka honom. Skulle en skada dyka upp kan han vara tillbaka inom en vecka, säger Gais-tränaren till GP.

Med Gais har en dalande formkurva har Utsikten stått för det motsatta i Division 1. Sedan IFK-legendaren Stefan Rehn tog över klubben i maj har de gått från en kvalplats till övre halvan av tabellen – och vann senaste matchen med hela 8–1 mot Karlskrona.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS