Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

19-åringen avgjorde dramatiskt derbyt

Snacka om nerver av stål. Vid ställningen 27-27 och 14 sekunder kvar av matchen flippar 19-årige Emil Mellegård in en straff och därmed vinner RIK det rafflande derbyt mot Sävehof.

Sävehof: 27
Redbergslid: 28

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter slutsignalen, med en blomsterkvast i näven, får Mellegård en rejäl kram av tränaren Jasmin Zuta.
– Helt galet, att flippa in en straff i det läget…Den här pojken har inga nerver… han kan bli hur bra som helst, berömmer Zuta, som i en rafflande kamp fick se sitt lag ta andra raka derbysegern mot Sävehof.

Matchhjälten själv tycktes hur lugn som helst.
– Jag försökte ta det som en vanlig träning, tänkte bort publiken, tänkte bort att det var derby, tänkte bort att det bara var sekunder kvar, tänkte att jag bara ska lägga en straff – och det gick ju bra, säger han med ett stort leende.

Men att flippa…
– Det var ett trick jag tog från en match i Champions League. Där var straffskytten också ovan och flippade eftersom han tänkte att det inte räknar inte målvakten med. Jag körde samma grej, säger han med ett skratt och tillägger:
– Fast nu ä det väl kört att använda den grejen på ett tag…

RIK tog tag i prestigemötet direkt och hade ledningen med 3-0 efter knappt sju minuter – mycket tack vare målvakten Tony Heeringson som storspelade.

Det var först efter nästan sju och en halv minut som Heeringson fick ge vika efter en straff från Victor Fridén.

Därefter följdes de försvarsstarka lagen åt innan RIK gjorde ett ryck och gick till pausvila med 15-12, ett offensivt spelande RIK som kom till Partille utan sin skyttekung, ryggskadade Tobias Johansson. Det var honom Mellegård med den äran ersatte som straffskytt i matchen.
Den andra halvleken fortsatte i högt tempo med mycket kamp och mycket vilja. Sävehof som ville ha revansch efter den svidande derbyförlusten i september ångade på och gick upp till 19-19 och tog sedan ledningen för första gången i matchen genom två snabba mål av Sebastian Karlsson.

Till publikens förtjusning ( 2 284 personer) fortsatte den rafflande och tuffa  derbykampen att vara mycket jämn .

Med  tre och en halv minut kvar stod det 26-26 mellan rivalerna. Sävehofs Viktor Rhodin gjorde 27-26 och kort efter svarade RIK:s Albin Stenberg genom att kvittera till 27-27.
Det var i det läget med 14 sekunder kvar som den nyss fyllda 19-åringen stegade fram till straffpunkten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.