Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manchester Uniteds Marcus Rashford. Arkivbild.

18-åring Uniteds segervapen

Zlatan Ibrahimovic beskriver honom som en spelare som en dag kommer att "ta över allting". Mot Feyenoord i Europa League gör Marcus Rashford, 18, troligen sin första match från start under José Mourinho.

Efter idel segrar i inledningen av Premier League kom den fösta plumpen för Manchester United när Manchester City var det starkare laget i lördagens derby.

Nu måste Zlatan Ibrahimovics United ladda om för ett tufft bortamöte med Feyenoord – och det första steget mot en Europa League-final i Stockholm.

Ett av de planerade segerdragen av José Mourinho är att låta supertalangen Marcus Rashford spela från start.

- För mig är nästa stora match mot Feyenoord och det är nästa match som Rashford kommer att spela, säger Mourinho.

"Litar fullt på honom"

Marcus Rashford är den 18-årige talangen vars resa är värd att återberättas.

I sin första match för Manchester United – Europa League-mötet med Midtjylland – gjorde Rashford två mål. I matchen därpå, som var Premier League-debuten mot Arsenal, kom ytterligare två.

Han blev dessutom derbyvinnare mot City i fjol, med matchens enda mål och gjorde även mål i sin landslagsdebut.

I år har det bara blivit två inhopp i ligan, men det senaste inhoppet mot City gjorde att José Mourinho vill se mer.

- Jag litar fullt på honom. Jag vet att hans framtid kommer att bli helt otrolig.

- Jag kände att City hade svagheter på kanterna och den här killen kunde i den andra halvleken ge oss vad vi inte fick med Henrich Mchitarjan och Jesse Lingard.

Eventuellt svenskmöte

Zlatan Ibrahimovic är en annan som hyllat 18-åringen.

"Vi känner till hans kvalitet och vet vad han klarar av. Vad världen ser nu har vi redan vetat eftersom vi ser det varje dag. Det är ingen mening att pressa honom en massa, det kan ha omvänd effekt. Med lite tid kommer han att ta över allting, det handlar om att ha tålamod", säger Ibrahimovic till klubbens webbplats.

Lagkaptenen Wayne Rooney finns oväntat inte med i truppen. Han får vila, liksom den defensiva duon Luke Shaw och Antonio Valencia. Lingard och Mchitarjan får också stanna hemma.

Feyenoord, med svenskarna Simon Gustafson och Pär Hansson i laget, har vunnit alla sina fem raka matcher i ligan så här långt. Hansson väntar dock på sin ligadebut mellan stolparna, medan Gustafson fick komma in mot slutet i den senaste matchen.