Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

13 ton sand skall ge spelarna bättre fäste

Got Event lyssnade på kritiken från IFK Göteborg och dressade hybridgräset. – Dialogen mellan oss och klubbarna är extremt viktig, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

Det var efter IFK Göteborgs match mot Djurgården som spelarna i hemmalaget hade kraftfulla synpunkter på Gamla Ullevis underlag. Två av baklängesmålen föregicks av spelare som halkade.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har testat skor, pratat med personalen. Vi har inget riktigt svar på frågan varför våra spelare halkar. Inte spelarna heller, sade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren då.

Got Event och IFK Göteborg träffades i samma vecka för ett möte om åtgärder.

– Vi håller på med ett program som vår planansvarige Jan Olof Lungberg ihop med konsulten i England tog fram. Det handlar om att få planen torrare, med lite mer sand, säger Josip Baric, evenemangsansvarig på Got Event.

Jan Olof Lungberg berättar för GP att planen har dressats och att 13 ton sand har spridits ut.

"En väldigt bra dialog"

Första testet för IFK blir mot Sirius på fredag, Öis spelade där redan i går, med bra fäste.

– Jag har inte fått någon som helst reaktion från spelarna, säger Öis tränare Sören Börjesson. 

Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event, betonar att deras målsättning är att klubbarna som använder Gamla Ullevi ”verkligen skall känna att det är deras hemmaplan”.

– Dialogen mellan oss och klubbarna är extremt viktig. Vi har en väldigt bra dialog med IFK i den här frågan, säger Albertsson.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren skriver i ett mejl till GP att ”det var ett okej möte där de (Got Event) skall vidta åtgärder för att göra planen mindre halkig”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.