Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

100 mil i bil för Nils van der Poel efter guldframgångarna

En hyllningskör på Landvetter?
Nej, för Nils van der Poel väntar cirka 100 mil bilvägs för att ta sig hem till Trollhättan efter guldsuccén i nederländska Heerenveen.
– Det blir nog säkert många olika poddar, säger pappa Göran van der Poel.

Under söndagen stod han högst upp på pallen efter ett nytt världsrekord på 10 000 meter i skridsko. Då hade 24-åringen redan fixat det första svenska VM-guldet sedan 1973 under torsdagens tävlingar på 5 000 meter.

Men det blir ingen bekväm flygresa hem till Landvetter. Han och tränaren Johan Röjler bilade ner på annandagen för att slipa på de sista förberedelserna inför VM, och bil blir det även på hemvägen.

Under måndagen behöver duon alltså avverka över 100 mil från nederländska Heerenveen hem till Sverige och Trollhättan.

– De blir nog säkert många olika poddar, och sen är det så tacksamt för att de gillar samma grejor. Så jag antar att de lyssnar och spinner vidare sen, säger Göran van der Poel.

LÄS MER: Så stor blir prispotten efter van der Poels medaljsuccé

Den snabbaste rutten tar, enligt Google Maps, nästan tolv timmar raka vägen utan några stopp. Något som innebär att Nils van der Poel väntas rulla in i Trollhättan först sent natten till tisdag.

Om de turas om att köra 50 mil vardera låter pappa Göran dock vara osagt:

LÄS MER: Nils van der Poel sätter nytt världsrekord på 10 000 meter

– De turas om att köra men jag antar att det var fest efter gårdagens seger. Och du kan ju gissa vem som var huvudkaraktären där, säger han.

Trötta ben och trött huvud efter guldsuccén i Heerenveen alltså.

– De ligger inte i Nils natur att klaga. Han är en riktig livsnjutare och tar tillfället i akt och njuter av tillvaron, säger pappa Göran.

Något slags firande kommer det trots allt att bli. Trollhättans stad planerar under måndagsförmiddagen för ett coronasäkrat firande som ska hållas på tisdagen.

LÄS MER: Lockade 63 000 till Ullevi – nu tror skridskosporten på nytt lyft

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.