Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Crona såg till att Mölndal vann derbyt

Bäcken siktar på spel i ettan. Men det struntar Mölndal och Simon Crona fullständigt i. 6–4 i Åby ishall – och tre mål från forwarden.
– Det var på tiden att vi vann! Vi har ju haft svårt med Bäcken, säger matchvinnaren.

LÄS MER: Se målfesten mellan Mölndal och Bäcken i efterhand

Den förra säsongen vann Bäcken vann både Hockeytvåan Södra A och Alltvåan, men när det var dags för playoff mot Alvesta fanns sju man på skadelistan.

Det blev 0–2 i matcher, ut direkt.

I år har laget laddat om – och värvat bland andra Kim Jonsson från Hanhals och Oskar Thor från Mölndal för att stärka upp försvaret.

– Vi siktar på att vinna serien – för nånstans måste vi ju sikta. Sedan kommer kanske inga huvuden att rulla om vi skulle missa målet, säger Mats Dynevik, med sportsligt ansvar i Bäcken.

Men i säsongspremiären borta mot Mölndal i Åby Ishall är det röda hemmalaget som imponerar.

Det är fart, det är fantasi – och det är en hög Mölndalspress som ställer tuffa frågor till Bäcken gång efter gång efter gång.

Efter drygt 16 minuters spel i den första perioden har Victor Bergelin i Bäckens kasse tvingats plocka ut pucken ur nätet tre gånger. Två av gångerna är det Simon Crona som snyggt skickat in målen – och hockeyn vi bjuds på håller väldigt hög klass för att vara av division II-snitt.

Samme Crona snärtar en bit in på andra perioden in sitt tredje mål för kvällen, Mölndals fjärde – och då ger Victor Bergelin upp i målet.

Där och då ser Mölndal ut som segrare, med 4–1 på resultattavlan.

Bäcken närmade sig

Men inbytte Charlie Fredriksson i Bäckens mål räddar det första skottet emot honom med en vackert hanterad plockhandske – och därefter händer det något.

David Björndahl får en puck till skänks – och prickar in reduceringen till 4–2. När Marcus Poropat i Mölndals mål onödigt slashar ut sig i slutet av perioden så kommer nästa reducering.

Arwid Johansson ger matchen liv med sitt 4–3-mål – och inför tredje perioden är det Bäcken med farten och modet.

– Kapaciteten finns ju för oss. Men jag tycker inte att vi är där vi ska vara, säger Mats Dynevik.

"Kan sluta topp fyra"

I den sista perioden gör Mölndal även 5–3 i tom kasse, men det hinner bli spännande – med två mål till för vardera laget.

– Det är änna skönt att vinna. Det är såna här matcher man vill spela, säger matchvinnaren Simon Crona.

Han tror på sitt Mölndal, som inlett serien med två raka vinster,

– Vi är ett ungt lag – och spela med mycket fart. Det är väldigt skönt. Jag tror att vi kan sluta topp fyra, absolut. Det är målet, säger Crona.