Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Thomas Olsson blir expert i kvalmatchen

GP sänder kvalet till division 1 mellan Västra Frölunda och Åtvidaberg. Då sitter tidigare Blåvittprofilen Thomas Olsson, 44, som expert.
– Äntligen lite fotboll live, säger Olsson som har Åtvid som moderklubb.

Han kom till IFK Göteborg från Malmö FF 2006 och spelade sedan sex säsonger med Blåvitt. Efter spelarkarriären var han även ledare på ungdomssidan innan han valde att lämna klubben.

– Jag driver företag i saneringsbranchen nu. Det var dags att lära sig nåt nytt efter alla år i fotbollen. Fotbollsmässigt tränar jag mina två söner. Det räcker för mig just nu, säger Olsson.

Men hans moderklubb är Åtvidaberg och det är de han nu ska kommentera när Åtvid spelar den första kvalmatchen av två mot Västra Frölunda under torsdagen.

– När de åkte år superettan 2017 gick luften ur och nästan hela laget försvann. Det har verkligen gjort ont att se klubben åka ur serie efter serie de senaste åren.

LÄS MER: Mittbackens otroliga kvalfacit – dubbel matchvinnare

Hur mycket betyder klubben för Åtvidaberg?

– Åtvidaberg är en liten ort och fotbollen betyder jättemycket. Alla barn i Åtvid provar på fotboll och det är stor gemenskap runt ÅFF.

Kan ÅFF nå eliten igen?

– Ja absolut. Kan Degerfors kan Åtvidaberg vinna Superettan. Det borde vara målet inom några år.

Den första kvalmatchen till division 1 mellan Västra Frölunda och Åtvidaberg ser ni på torsdag kväll på gp.se med start 18.50, avspark 19.00.

LÄS MER: Kvalmatch ska spelas – trots smittta och överklagan