Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Tengfjord stod för ett makalöst mål för sitt Sävedalens IF mot Vänersborg tidigare i höstas. Bild: Sävedalens IF, Bildbyrån
Rasmus Tengfjord stod för ett makalöst mål för sitt Sävedalens IF mot Vänersborg tidigare i höstas. Bild: Sävedalens IF, Bildbyrån

Rasmus Tengfjords osannolika fullträff

För två år sedan blev han viral med ett drömmål. Nu har Rasmus Tengfjord, 26, gjort det igen.
– Lagkompisarna skriker: ”Vad sysslar du med?”, säger Tengfjord.

För två år sedan stod Rasmus Tengfjord för ett makalöst mål från lite mindre en halva plan. Då sköt Sävedalen-spelaren på halvvolley över en målvakt som stod långt ute.

– Jag tar ner bollen på bröstet efter ett inkast. Då känner jag att jag har en gubbe i ryggen så jag lyfter den över honom. Sedan ser jag att jag inte har en enda lagkamrat med mig framför så jag klipper till och får till ett drömmål, sa Rasmus Tengfjord efter det målet.

Klippet på skottet uppmärksammades hejvilt i tidningar, tv och sociala medier.

LÄS MER: Kandidat till årets mål i division 2

Och nu har han gjort det igen.

Drömmål från egen planhalva

Den här gången är avståndet längre och bollen på marken. Från egen planhalva skjuter han bollen över Vänersborgs FK-målvakten i Sävedalens 5–2-seger den 5 september.

– I situationen så vinner vi boll utanför eget straffområde och har ett omställningsläge men jag vet att vi har lite medvind så jag kollar upp och ser att målvakten står långt ut. Det går lite på instinkt, man tänker inte så mycket. Tänker mest att: ”Varför inte testa?”. Det handlar om självförtroende. Lagkompisarna som ville ha en passning skriker ju ”vad sysslar du med” då är det är roligt när bollen sitter.

Trodde du på att den skulle gå in när den var i luften?

– Jag kände att jag fick en bra träff men att den kanske blev lite för hög. Men jag visste att det skulle bli farligt! Målvakten är aldrig beredd på såna skott får 50-60 meter.

Hur var känslan när den gick in?

– Känslan när bollen satt var så skön. Bara glädje och stolthet att man levererat ett sådant mål.

Denna fullträffen har kanske inte slagit det förra supermålet rent uppmärksamhetsmässigt. Men vilket mål är snyggast enligt huvudpersonen själv?

– Enligt mig är det förra målet mot IFK Malmö finare. Det är bättre utfört. Mottagning, lobb över motståndare och halvvolley hårt. I ett läge av säsongen där vi måste vinna för att ha chans på topp-två. Detta i år var mer en bra uppfattning av situationen och ett bra utförande. Klart jag håller det som ett oerhört fint mål, men det förra var vassare enligt mig.

Förändringar i livet

Efter drömmålet mot Malmö fick Tengfjord provträna med Gais men skrev till slut på för Lindome i Söderettan inför säsongen 2019. Det blev bara ett år där innan han återvände till Sävedalens IF.

– Denna säsongen har varit oerhört annorlunda, kanske mer för mig än för många andra. Jag blev pappa till en fantastisk dotter i februari som gjorde att prioriteringarna blev lite andra. Sedan när Covid-19 anlände blev inte lättare att åka till Lindome direkt. Det kom inga tydliga besked om när division 1 säsongen skulle starta och försäsongen blev längre och längre. Detta i kombination med att jag flyttade till Sävedalen gjorde att jag kände att ett klubbyte till min moderklubb passade mig bättre.

Vad säger du om er säsong annars?

– Seriespelet med enkelmöten blev inte som vi hade tänkt oss. Vi var borta från toppstriden relativt tidigt vilket påverkade mycket då vi ser oss som ett av de bästa laget i serien. För egen del har det gått ganska bra. Det har vart riktigt roligt att spela på sin gamla position igen och den rollen i laget. Sävedalen är en förening med höga ambitioner, vilket verkligen märks. Det är kul att vara en del av föreningen, säger Rasmus Tengfjord.

Sävedalens IF slutade tia i division 2 norra Götaland. Rasmus Tengfjord gjorde tre mål.