Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu ska årets mål i Göteborgsfotbollen koras

Dags att avgöra vilket som är årets mål i Göteborgsfotbollen. Kommentatorerna Hanna Bernhardsson och Linus Dahlbäck har valt ut varsitt drömmål från den gångna säsongen. Blir det en cykelspark eller en hörnvariant som vinner?

Precis som tidigare år har GP-sporten sänt mängder av matcher från lokalfotbollen. Våra två kommentatorer har besökt arenor över hela Göteborg med omnejd och sett över 5 000 minuter livefotboll – och därmed också en del snygga mål.

För att kora årets snyggaste strut från våra sändningar har kommentatorerna fått välja ut varsitt mål från säsongen och motivera varför just det är det snyggaste.

Hanna Bernhardsson, kommentator på GP-sporten.
Hanna Bernhardsson, kommentator på GP-sporten.

Hanna Bernhardsson

”Ett snyggt mål kan röra sig om stenhårda långskott, snygga kombinationsspel eller läckra klacksparkar. Men årets mål ska vara ett som står ut och bjuder på det lilla extra.
 Soloprestationen i bicicleta-målet skriker lirare, ja lite flyt, men framför allt show. Hela säsongen har gått och inte ett mål har kunnat mäta sig med det jag fick uppleva ute på Öckerö i nivå av akrobatik och kroppskontroll ihop med tajming och känsla – Victor Nystedt är min kandidat.”

Linus Dahlbäck, kommentator på GP-sporten.
Linus Dahlbäck, kommentator på GP-sporten.

Linus Dahlbäck

”Det oväntade är alltid det mest vackra. Få spelare i lokalfotbollen sitter på det självförtroende som krävs för att dra på mål från den vinkeln, och lika få besitter den tekniska briljans som krävs för att hitta rätt. Kombinationen av överraskningsmomentet och skottets perfekta båge gör att Haris Avdiu gjorde årets mål för mig.”

Du kan själv vara med och fälla avgörandet genom att rösta på din favorit på GP:s och GP-sportens Facebook- eller Instagramsida – eller i kommentarsfältet nedan. Sista chansen för att rösta är söndagen den 12 december.