Möt Öis nya stortalang Nicole Jankulovski

Nicole Jankulovski är en av Göteborgs största talanger. Nu drömmer Öis 16-åring om Barcelona och att kliva ur sin pappas skugga.
– Jag vill att folk ska veta vem jag är, på grund av mig, säger hon.

ANNONS
|

Hon beskrivs av sin tränare som ett ”rivjärn av guds nåde” och att hon är ”fruktansvärt jobbig” för sina motståndare.

Örgryte IS tror sig ha värvat en riktig guldklimp i Nicole Jankulovski.

– Det här är en spelare som jag hoppas, om fem år, håller fanan när Öis spelar i allsvenskan, säger Micael Berndtsson om den 16-årige talangen.

Nicole Jankulovski skrev på vid årsskiftet och anslöt då från Sävedalens IF. Hon hade då redan tränat med Sällskapet vid flera tillfällen och berättar att det direkt kändes rätt på Öisgården.

– Det fanns andra klubbar som var intresserade, men när jag väl var och tränade med Öis kändes det självklart. Det var en miljö som jag trivdes jättebra i, berättar hon själv.

ANNONS

När man ber Micael Berndtsson förklara vad det är för spelare som Öis har värvat blir han lyrisk. Det är uppenbart att han har höga tankar om Nicole Jankulovski – och vad hon kan komma att uträtta.

– Tror du att du har gjort dig av med Nicole, med någon fint, så har du inte det. Hon är på dig hela tiden, tills hon får bollen.

Han poängterar dock att hon har mer i sitt register än att ”bara” springa och jaga motståndare.

– Hon har ett ruskigt bra presspel, är en bra spelfördelare och hittar nya positioner. Hon står aldrig still. Hon har en väldigt bra teknik och ett bra skott.

Nicole själv brister ut i ett stort skratt när hon får höra beskrivningen, som hon håller med om.

– Ja, men det skulle jag ändå säga. Jag är ganska slitstark och springer tills jag går på knäna, jag ger aldrig upp. Det är ganska jobbigt att möta mig, för jag är alltid där.

Enligt henne själv handlar det bara om pannben och det är något hon har gott av – och har fått med sitt efternamn.

– Jag skulle säga att det är från pappa som jag fått mitt pannben, han ger sig verkligen aldrig.

ANNONS
Nicole Jankulovski siktar högt.
Nicole Jankulovski siktar högt. Bild: FREDRIK AREMYR

Vill kliva ur pappa Dimes skugga

Som efternamnet kanske avslöjar är det Dime Jankulovski, stor Gaisprofil och tidigare Öis-ledare, som är Nicoles pappa. Han är hennes absolut största förebild och hon känner en stolthet över att hennes efternamn gör att folk känner igen henne – trots hennes unga ålder.

– Det är ju stort, det är ett stort efternamn. Han har gjort många allsvenska matcher och det är kul att man vet vem jag är, på grund av min pappa.

Samtidigt är det stundtals tröttsamt.

– Det blir också mycket att folk säger ”du är hans dotter”.

Hur viktigt är det för dig att göra dig ett eget namn?

– Det är min största dröm: Att folk ska känna igen mig som Nicole Jankulovski, inte Dime Jankulovskis dotter. Jag vill att folk ska veta vem jag är, på grund av mig.

Drömmen: Spel i Barcelona

Nicole har av allt att döma goda chanser att ta över efternamnet helt och hållet. Precis som sin tränare ser hon ljust på sin framtida karriär.

– Om jag fortsätter som jag gör, så tror jag att jag kommer gå väldigt långt. Det var därför jag kände att det här var ett bra steg på vägen, eftersom Öis har som mål att gå till allsvenskan.

ANNONS

Vad drömmer du om?

– Utomlands, Spanien, Barcelona! Det är nog den största drömmen.

Hon fortsätter:

– Det är ett långsiktigt mål, men sen måste man ha delmål på vägen. För det krävs väldigt mycket tid och uppoffringar. Sen vet man aldrig vad som händer.

LÄS MER:Familjen Svanströms storsatsning i IFK Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS