Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öis och Blåvitt gör upp om en plats i division 2. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Öis och Blåvitt gör upp om en plats i division 2. Bild: MICHAEL ERICHSEN

GP sänder kvalet mellan Öis och IFK Göteborg

Nu ska det avgöras – vilka tar klivet upp till division 2? Örgryte IS mot IFK Göteborg. Ett rafflande derby i ett dubbelmöte där första matchen spelas på måndag. Och GP sänder direkt.

IFK Göteborg hade sedan tidigare säkrat kval till division 2 efter att på ett storstilat sätt säkrat förstaplatsen i division 3 B. Under lördagen stod det klart att motståndet blir Örgryte IS, efter att laget slagit Mossens BK och säkrat seriesegern i division 3A.

Den 25 oktober 19.00 kliver de båda lagen ut på Valhalla IP i ett Göteborgsderby för att göra upp om platsen till division 2. Matchen ser du på GP, som sänder tillställningen.

Lagen känner väl till varandra från förra säsongen, då de spelade i division 4.

– De är väldigt offensiva och spelar en väldigt passningsorienterad fotboll. Men vi har stabila backar och ett bra försvar. Vi har spelare som kan avgöra en match, nyckelspelare som gillar sådana matcher och kan avgöra. Och är de på topp är vi farliga, säger Öis Lisa Christensson.

Returmötet sker den 3 november klockan 19.00 på Valhalla, även den matchen sänds på GP.se

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.