Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter skandalmatchen – domaren drabbad av hjärnskakning

I helgen blev två domare attackerade på en fotbollsplan i Göteborg efter ett domslut i slutet av en match. Under tisdagen uppsökte den ena läkarvård efter yrsel och illamående. Hjärnskakning, blev diagnosen.
– Nu är det bara att ligga hemma och vila, säger domaren till GP.

Det var i helgen som kaos utspelade sig på en fotbollsplan i Göteborgsområdet. Två domare attackerades av spelare, ledare och publik efter ett domslut i slutet av matchen. Huvuddomaren blev slagen i mage, rygg och huvud. En av de assisterande domarna klev av med blödande mun, enligt uppgifter till GP.

– Det är inte okej. Det har gått långt över gränsen. Så här illa vet jag inte om det varit. Tidigare har det mestadels bara varit en spelare som varit en idiot men här är det hela laget och publiken. Jag är fortfarande i chock och fattar inte att detta hänt mig, sa huvuddomaren till GP efter händelsen.

LÄS MER: Gränsen är nådd – här är min lösning efter misshandeln

Han berättade också att det skulle lämnas in en polisanmälan. Det skulle göras tillsammans med den assisterande domare som också blev attackerad. Det gjordes under måndagen. Då var båda domarna sjukskrivna från sina arbeten.

Under tisdagen var huvuddomaren tillbaka på jobbet men kände sig fortfarande inte helt hundra.

– Det är fortfarande snurrigt och jag är lite illamående, sa han under tisdagseftermiddagen.

Han sökte därefter upp sjukvård och där konstaterades en hjärnskakning. Sjukskrivningen blir nu längre och ska vara i minst två veckor.

– Nu är det bara att ligga hemma och vila, säger huvuddomaren till GP.

Lyssna på GP:s fotbollspodd Laul med vänner


Laul med vänner finns även på:

Spotify | Apple Podcaster | Google Podcasts