Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Croatia Göteborg kan säkra seriesegern

Bara en förlust på hela säsongen. På onsdagskvällen kan Croatia Göteborg ta staget upp i sexan – med två omgångar kvar.
– Självklart vill vi vinna, men samtidigt har vi alltid haft svårt för Angered, säger mittfältsveteranen Haris Memisevic.

Lokalfotbollssäsongen har nått sin kulmen och bara ett fåtal matcher återstår för respektive lag.

Under onsdagskvällen har Croatia Göteborg chansen att säkra avancemang till division 6. Allt som krävs för serieseger i division 7A är tre poäng mot Angered SK – ett lag som också går för avancemang.

– Självklart vill vi vinna, men samtidigt har vi alltid haft svårt för Angered, säger Haris Memisevic, innermittfältare.

– Det har ofta slutat målrikt oavsett vad vi lägger upp för taktik. Det kommer vara svängdörrar, så jag tror det kommer bli en rolig match för publiken, fortsätter han.

Ja, målrikt har det varit. När lagen möttes i våras tog Croatia ledningen innan Angereds Siciid Abdiqadir vände till 3–1 genom att äkta hattrick.

Slut där? Nej, Croatia kom tillbaka, och vann med 4–3.

– Vi avgjorde i matchens sista spark. Vi bruka alltid börja bra mot dem men sen blev det Hawaii. De gjorde tre poäng på raken, och sen började vi kriga oss in, minns Haris Memisevic.

Croatia har seglat genom serien och bara inkasserat en förlust (4–5 mot Gothenburg Celtic). Men lurigast i hela serien är just Angered, menar han.

– Det är mitt andra år nu i Croatia och jag tycker att Angered varit tuffast att möta. Vi har inte förlorat mot dem än men de är väldigt svårscoutade. Men de trivs bäst när båda lagen bara kör. De är kvicka och tekniska, säger Memisevic.

Så vad blir segerreceptet?

– Vi får nog vara lite mer kompakta, för vi vet ju att de måste vinna alla sina för att nå uppflyttning, medan vi inte behöver tokrusa framåt. Men man vet aldrig vad de kommer med, så det är omöjligt att ha en taktik mot dem, säger Haris Memisevic.

Croatia Göteborg toppar tabellen på 28 poäng med tre matcher kvar att spela. En seger mot Angered (som parkerar på 20 poäng) skulle alltså säkra seriesegern.

– Vi skulle komma långt med ett kryss också. Men självklart är det roligare att gå upp med en vinst i bagaget, så vi siktar på det, säger Haris Memisevic.