Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Åtvidaberg lämnar in protest efter kvalförlusten

Västra Frölunda vann kvalet till division 1 mot Åtvidaberg. Nu kommer dock ÅFF att lämna in en protest till Svenska fotbollförbundet då klubben anser att Västra Frölunda skulle haft en spelare avstängd i det andra mötet.

Under söndagen spelades det andra mötet mellan Åtvidabergs FF och Västra Frölunda IF i kvalet till division 1. Efter en dramatisk tillställning skrevs slutresultatet till 3–1 till Åtvidaberg. Västra Frölunda tog dock division 1-platsen på fler bortamål då laget vann med 2–0 hemma på Ruddalen.

Inför det mötet hade ÅFF fått beskedet att Josh Bragg var avstängd efter två gula kort under tidigare kvalspel (mot Skiljebo och Boden), skriver Corren. Därför anser klubben att Västra Frölundas försvarare Anton Delwér borde varit avstängd i söndagens möte.

– Det är solklart att Frölunda använde en spelare som skulle varit avstängd. På måndagen lämnar vi in protest, mer än så vill vi inte säga i dag, säger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö, till Corren.

Spelaren, som alltså är Anton Delwér, varnades i det första mötet med Åtvidaberg som spelades under torsdagen. Han fick även ett gult kort i den allra första kvalmatchen, i gruppspelet mot Dalstorp. Men det spelar ingen roll, anser Västra Frölunda.

LÄS MER: Västra Frölunda kvalsegrare efter galet drama

– Vi har full koll på det och har läst bestämmelserna både inför och efter matchen. Det står klart och tydligt att i kvalspelet, om ett nytt lag tillkommer, som Åtvidaberg för oss - så annuleras varningarna. Därför hade Anton (Delwér) bara en varning, säger tränaren Adam Ekblad till GP.

I mötet på Kopparvallen gjorde Åtvidabergs Josh Bragg två mål och ÅFF anser att förutsättningarna varit helt annorlunda om han fått delta även i det första mötet.

– Det ska vara lika för båda. Vi har pratat med förbundet, och jurist. Vi menar att Frölundas spelare inte heller skulle fått spela, säger Åtvidabergs tränare Jesper Ny, till Corren

Men när GP når Västra Frölundas tränare är laget på väg hem och firar för fullt på bussen – och känner ingen oro för att något ska ändras.

– Nej, jag har dokumentet framför mig och har läst det flera gånger sedan jag fick det av lagledarna. Det står tydligt där vad som gäller, säger Adam Ekblad.

LÄS MER: Utsikten fick rätt – beslutet överklagas på nytt