Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Wozniacki vann enkelt mot hemmahoppet Pauline Parmentier i två raka set (6–0, 6–3) och är vidare till åttondelsfinal i Franska Mästerskapen.

Överlägsen Wozniacki nervös av regn

Danska stjärnan Caroline Wozniacki är klar för åttondelsfinalen i Franska mästerskapen i tennis.

Den andraseedade danskan spelade ut hemmahoppet Pauline Parmentier och vann i två raka set (6–0, 6–3).

Efter ledning med 6–0, 5–0 bjöd 27-åringen på en något sämre avslutning av matchen. Pappan och tränaren Piotr Wozniacki menar att hon hämmades lite av skadebekymmer från 2016 på grund av regnet.

- Det blir halt och i regn blir Caroline nervös. Hennes skada ligger i bakhuvudet och varje gång det dyker upp en situation där det kan bli problem börjar hon tänka lite mer på det än på spelet, säger han.

I åttondelen väntar nu något av ett mardrömsmotstånd för Wozniacki i ryskan Daria Kasatkina. Danskan har förlorat två av tre matcher mot henne, båda gångerna under 2018.

På herrsidan tog sig även Novak Djokovic vidare till fjärderundan. 31-åringen vann till slut med 3–1 i set (6–4, 6–7, 7–6, 6–2) mot Roberto Bautista-Agut och serben har nu tagit sig vidare till åttondelsfinal i grand slam-sammanhang hela 43 gånger.

Desto sämre gick det för Grigor Dimitrov som blev förste toppspelaren att åka ur herrsingelturneringen.

Den fjärdeseedade bulgaren förlorade i tredje omgången mot den spanske veteranen och grusspecialisten Fernando Verdasco med 0–3 i set.