Överlägsen seger för Korsgren i Vasaloppet

På herrsidan blev det trippelt norskt på pallen. På damsidan var dock svenskan Lina Korsgren helt överlägsen och krossade allt motstånd – och satte ett historiskt rekord.
– Det här var något helt unikt, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Lina Korsgren tog sin andra seger i Vasaloppet när hon gick i mål i Mora, långt före fjolårets segrare Britta Johansson Norgren.

LÄS MER: Wislander uppfyllde målet efter stroken – på startlinjen i Vasaloppet

Hon blev historisk som den bäst placerade kvinnan i ett Vasalopp, hon var 57:a totalt. Något som även är den bästa placering någonsin för en kvinna under Vasaloppets historia.

– Hon spöar skiten ur alla andra, säger SVT:s expert Anders Blomquist och fortsätter:

– Hon är så nära de bästa och slår väldigt många duktiga män. Det är på alla sätt en storartad prestation. Det är inte så länge sedan damer inte fick köra Vasaloppet.

ANNONS

LÄS MER: Åttonde raka norska segern i Vasaloppet - på herrsidan

Det tidigare rekordet hade polskan, Justyna Kowalczyk, som gick i mål som 71:a åkaren. Ett rekord som nu flög all världens väg.

– Det är fantastiskt, ett nytt rekord, utbrister Korsgren i SVT.

– Det här var något helt unikt, jag kände redan i starten att jag åker ifrån killarna till och med, så det var bara att gasa. Jag är väldigt stark och har jag en bra bra dag kan jag vara där uppe.

LÄS MER: Snön ställde till det – tusentals missade Vasaloppet

Första gången som Korsgren vann var 2018.

I Tjejvasan för en vecka sedan vann Johansson Norgren före Korsgren.

Det här är Korsgrens andra Vasaloppsseger i karriären.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS