Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jamie Hopcutt fick till slut ett godkänt 1–0-mål för Östersund i det allsvenska mötet med Elfsborg.

Östersundsseger trots bortdömt mål

Jamie Hopcutt blev matchhjälte för sitt Östersund. Men frågan är om han också skulle ha blivit tvåmålsskytt?

Den omdiskuterade situationen uppstod när matchklockan närmat sig 23 minuter. En Östersundshörna nådde via styrning fram till en fri Jamie Hopcutt vid bortre stolpen. Skottet gick mot mål och Kevin Stuhr Ellegaard reagerade snabbt och fick en hand på engelsmannens försök.

Men fick han handen på den i tid? Nej, trodde Hopcutt, som började fira. Jo, tyckte domarteamet, som lät spelet fortgå.

- Han lyckades inte rädda den. Det var ett solklart mål, säger Hopcutt till C More, vars tv-bilder inte heller till hundra procent kunde ge något definitivt svar på frågan.

Östersundstryck

Det kunde inte heller Kevin Stuhr Ellegaard.

- Det enda jag gjorde var att reagera så snabbt som möjligt. Jag kan inte säga om den var inne. Jag har ingen känsla om det heller, säger målvakten till C More.

Oavsett så hade dansken i kassen en hel del att göra mot ett Östersund som skapade mångt och mycket framåt hemma på Jämtkraft arena.

Mindre än tio minuter efter den omdiskuterade situationen så flörtade en Östersundsboll återigen med Elfsborgsmållinjen, när Douglas Bergqvist prickade undersidan av ribban med en nick.

Tolv minuter efter det skulle Hopcutt få sin revansch, när ännu en hörna med visst flyt hittade hans fria fötter i straffområdet. Och bollen borrades in vid första stolpen till 1–0, förbi en Stuhr Ellegaard mitt i en sidledsförflyttning.

- Vi jobbade hårt för att hitta målet. Tacksamt nog fick jag en lucka och lyckligtvis gick den in, säger Hopcutt.

Ghoddos kapten

Det räckte för Östersund, som fick spela utan Indonesienflyktade före detta lagkaptenen Brwa Nouri. Ny lagkapten var Saman Ghoddos, som även han, för att uttrycka det milt, omgärdats av flyttrykten.

- Han har varit fantastisk. Alla trodde väl han skulle lämna direkt efter VM. Men hans proffsighet på och utanför planen har varit av högsta klass, säger tränare Ian Burchnall till C More som motivering till kaptensvalet.