Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Daniel Kindberg presenterade Östersunds nya tränare tillsvidare, Ian Burchnall, vid en presskonferens.

Östersunds FK får två nya tränare

Östersunds FK har presenterat två tränare, Ian Burchnall och Brian Wake. Men det återstår en viktig pusselbit – en huvudtränare.

Östersunds FK:s succétränare Graham Potter har lämnat laget för Swansea och den allsvenska klubben har letat efter ersättare under en tid.

I dag presenterade man två tränare: Ian Burchnall och Brian Wake.

Brian Wake, som nyligen lämnade sitt jobb i IFK Luleå, kommer att ersätta assisterande tränaren Johanna Almgren, som väntar barn, medan Ian Burchnall, bekant med Graham Potter och med ett förflutet i Viking Stavanger, får huvudansvaret i klubbens två första matcher efter uppehållet.

Letar efter huvudtränare

Jobbet med att hitta en huvudtränare pågår och Burchnall kommer att leda laget mot Hammarby och Malmö FF oavsett vad som händer den närmaste tiden.

- Hans uppdrag är att vinna mot Hammarby och Malmö, sedan när det är klart fortsätter vi att vinna men då får vi se hur det ser ut, säger Daniel Kindberg på en presskonferens.

Samtidigt som jakten på en ny tränare är igång utreds Daniel Kindberg, som jobbar trots en timeout från sitt arbete, för ekonomisk brottslighet.

Kindberg tror själv inte att misstanken kring honom påverkat rekryteringsarbetet och Ian Burchnall säger att han inte lagt någon vikt vid uppgifterna.

"Inte av intresse för mig"

- Det är inte av intresse för mig. Jag fokuserar på jobbet som tränare, hur laget spelar och hur jag kan bygga laget och spelarna. Det är viktigast för mig, säger han.

Att kliva in efter, den i klubben och staden så uppskattade, Graham Potter ser han som en utmaning.

- Jag pratade med honom förra veckan och sa att han lämnade lite stora skor. Jag har så mycket respekt för det han och laget har gjort, säger han.