Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersund får luckra upp Fola Eschs försvar utan dribblern Ken Sema i Europa League-returen i Luxemburg. Arkivbild.

Östersund utan Sema i Europa League-retur

Två svenska lag jagar playoff-plats i Europa League. Ett skadedrabbat Östersund saknar stjärnan Ken Sema i returen borta mot Fola Esch. AIK, förstärkt av Chinedu Obasi, måste göra mål för att överkomma Braga i Portugal.

Framgångarna i Europa League har kostat poäng i allsvenskan, och med det tuffa spelschemat kommer skador.

Östersund saknar fem spelare till returmötet med Fola Esch i Luxemburg. Mest kännbart: Ken Semas frånvaro. Yttern var en av lagets bästa spelare när Östersund slog ut Galatasaray.

- Med Ken är det nära spel, men vi kände att han inte är redo. Han skulle ha kunnat vara här och kämpat igenom smärtan, men det kommer till en punkt då det är bättre att han får stå över och vara tillbaka hundra procent, säger tränaren Graham Potter till Östersunds-Posten.

Östersund har med sig 1–0 från hemmamatchen.

- Det kommer att bli en tuff mach, för det är ett väldigt taktiskt lag som jag gillar. De använder sina resurser väldigt väl, säger Potter.

AIK spelade 1–1 hemma mot portugisiska Braga och måste göra mål i returen för att nå playoff.

AIK har värvat friskt i sommar och senaste tillskottet, Chinedu Obasi, är spelklar till returen. 31-åringen, med meriter från Nigerias landslag, gjorde sex mål och fyra assist för Solna-klubben förra hösten.

Obasi anlände nyligen från sin kinesiska klubb Shenzhen.

- Det är mycket resande i min kropp men jag kommer att göra mitt bästa om jag får chansen, säger han till AIK:s webbplats.

På fredag lottas vilka som möts i playoff.