Emma-Nellie skriver historia som första kvinna att ta fyra EM-guld i aquabike. ARKIVBILD
Emma-Nellie skriver historia som första kvinna att ta fyra EM-guld i aquabike. ARKIVBILD Bild: PETER HOLGERSSON

Örtendahl historisk efter fjärde EM-guldet

Emma-Nellie Örtendahl från Älvängen tog guld på EM – och blev därmed första kvinna att nå fyra EM-guld i aquabike. Det blev även silver för Jonna Bengtsson.

ANNONS
|

Emma-Nellie Örtendahl är för fjärde gången europeisk mästare i Aquabike och endast en poäng bakom henne körde Jonna Borgström hem silvret.

– Jag är sjukt nöjd över min prestation i detta mästerskap, jag gjorde precis vad som krävdes för att få guldet och det känns helt fantastiskt, säger Örtendahl i ett pressmeddelande.

Dubbelt svenskt

EM i aquabike som gick i ungerska Levelek skulle bli en rysare mellan två svenskor. Emma–Nellie Örtendahl och Jonna Borgström, precis som många gånger förut när det ska avgöras.

Inför de avslutande tävlingarna var det fördel Örtendahl, men endast med en poäng ner till jagande Borgström i klassen Ski Ladies GP1.

ANNONS

Örtendahl hade en fyrapoängs ledning, då vann Borgström och helt plötsligt var det bara ett poäng som skilde svenskorna åt.

Nästa heat och hon tog tillbaka sin ledning på fyra poäng inför det sista heatet.

– Efter det kände jag att så länge jag kommer tvåa i det sista heatet så är det lugnt. Så jag körde som en galning och lyckades knipa andraplatsen i det heatet, säger hon till lokaltidningen Stenungsund

Emma-Nellie knep andraplatsen i sista heatet och lyckades på så sätt hålla Jonna Borgström bakom sig, med minsta möjliga marginal – en poäng.

Fjärde EM-guldet till Emma-Nellie Borgström som skrev historia med att bli första kvinna till fyra EM-titlar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS