Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Örgryte lånar in Elfsborgs målvaktstalang

David Olsson, 22, är klar för Örgryte IS.
Under måndagen meddelade klubben att man lånar in målvaktstalangen från Elfsborg.
– Det ska bli en rolig säsong att spela i en så här stor klubb, säger han på Öis hemsida.

Örgryte har tappat en hel del spelare efter säsongens slut. David Engström, Gustav Ludwigson, Alexander Bernhardsson och Jakob Lindström är några av spelarna som valt att lämna Sällskapet.

Men nu börjar det även ansluta spelare till klubben som nyligen gjorde klart med tränaren Keith Millen.

Under måndagen meddelade Öis att man gjort klart med en målvakt som ska konkurrera med Fredrik Andersson den kommande säsongen.

Det är 22-årige talangen David Olsson som tas in på lån från Elfsborg.

– Det känns bra att vara här, skönt att allt till slut är på plats. ÖIS är en väldigt bra klubb och det finns stora möjligheter för mig att utvecklas här känner jag. Det ska bli en rolig säsong att spela i en så här stor klubb. Mitt egna mål är att utvecklas och spela så mycket jag bara kan, säger han på Örgrytes hemsida.

"Väldigt spännande målvakt"

Fjolårssäsongen stod han mellan stolparna i IK Oddevold, nu ska han som sagt göra upp med Fredrik Andersson som var en av Örgrytes absolut bästa spelare 2019.

– Målet har varit att skapa en konkurrenssituation på målvaktsposten och därför är vi väldigt glada att vi kan ta in David som är en väldigt spännande och duktig målvakt från IF Elfsborg. David är en spelande målvakt som även har stora styrkor i luftspelet och ett enormt driv för sin fotboll som gör att vi tror att han kommer passa bra in i gruppen, säger Igor Kruljs.

Lånet är skrivet över säsongen 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.