Örgryte kan mista Toivonen

ANNONS
|

Han var hösten och vinterns man när förra säsongens värvningscirkus accelererade. Örgryte vann kampen om Degerfors oslipade diamant bland annat före SM-tvåan AIK och har under säsongen givit Ola Toivonen stort ansvar i olika positioner. Efter söndagens tunga degradering till superettan var det omöjligt för någon öisare att lägga skuld på U21-landslagsmannen; tillsammans med målvakten Dick Last har Ola Toivonen varit bäst i årets sällskap.

I tisdags avslöjade GP att all fotbollsverksamhet vid årsskiftet flyttar över till Örgryte Sport AB och att sportchefen Stefan Allbäck, som en konsekvens av det, lämnar sitt uppdrag.

- Jag hoppas aktiebolagets första beslut blir att försöka komma tillbaka till allsvenskan så snabbt som möjligt och i en sådan satsning blir det naturligtvis viktigt att behålla Ola Toivonen. Ett år i superettan behöver inte vara något negativt för hans utveckling, sa Stefan Allbäck.

ANNONS

I dag kan GP berätta hur Ola Toivonen själv ser på situationen.

- Jag vill inte följa med klubben ned i superettan. Jag säger som jag har sagt till andra. Jag har en match kvar, med U21-landslaget (Frankrike på tisdag), jag säger inget mer före den.

Inom kort kommer Ola, hans familj och hans agent Martin Dahlin sitta ned och diskutera vilka valmöjligheter han har.

- Det är Öis som bestämmer. Han har två år kvar på kontraktet. Vill de ha honom kvar kan vi inget göra, säger Martin Dahlin.

Frågan är vilken nytta Öis har av en spelare som vill spela någon annanstans? Det är det bolaget måste ta ställning till och agera efter.

ANNONS