Men samtidigt var det oroväckande bilder på nyförvärvet Amel Mujanic som klev av skadad.
– Han sträcker sig efter en boll och fick en sträckning i baksida lår, säger Öis lagläkare Hampus Lüning.

|

Under lördagen spelade Örgryte sin näst sista träningsmatch innan det riktiga seriespelet i Superettan drar i gång.

Det gjorde man på bortaplan mot Ettan södra-laget Norrby.

Öis kopplade greppet direkt och det dröjde inte länge innan målnollan spräcktes.

I ett piggt anfall hittade Noah Christoffersson ut till Linus Tagesson på högerkanten, som vidare hittade in till Isak Dahlqvist. Han gjorde 1–0 för Rödblått.

Och det skulle inte dröja länge tills det var dags igen.

Noah Christoffersson återigen inblandad i succén. Anfallaren tog sig igenom motståndarlagets försvar och serverade bollen fint till Hampus Dahlqvist som enkelt utökade ledningen.

Amel Mujanic kunde inte spela vidare

Örgryte hade hittat sitt flyt i matchen. Då inträffade en situation som var minst sagt oroväckande.

Mittfältaren Amel Mujanic sträckte sig efter en boll och fick väldigt ont. Han föll till marken och blev liggandes.

Spelet pausades i flera minuter och sjukvårdare på plats kallades in. Låret behövde lindas och han kunde inte spela vidare.

Amel Mujanic lämnade planen haltandes.

Efter matchen gav lagläkaren Hampus Lüning rapport om situationen:

– Han sträcker sig efter en boll och fick en sträckning i baksida lår. I träningsmatcher chansar man inte med något. Där får man ta av spelarna direkt och linda dem.

Under söndagen kommer man att se över sträckningen mer.

– Vi kommer ta beslut i morgon (söndag) om hur vi ska gå vidare med det. Om det behövs vidare undersökning med magnetkamera eller hur vi landar, säger Hampus Lüning.

Trots dystert skadebesked fortsatte Öis att kontrollera matchen – med flera farliga chanser och dominerande bollinnehav. Men det sista satt inte.

I stället var det, överraskande nog, Norrby som var nästa lag att pricka rätt. I den 56:e minuten gjorde hemmalaget 2–1 på en snabb kontring.

Brödernas show – gjorde alla mål i Öis seger

På tilläggstid stod det klart att Isak Dahlqvist skulle avsluta matchen som tvåmålsskytt.

Och det gjorde han på retur. Det första skottet träffade försvararen och studsade tillbaka till honom. Då satte han 3–1 på andra försöket, som också blev matchens slutresultat.

Örgrytes sista träningsmatch spelas mot norska KFUM-Kameratene, följt av seriepremiär mot AFC Eskilstuna den 3 april.