Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros tvåmålsskytt Filip Rogic, mitten, gratuleras av lagkamraterna i hemmamötet med mästarlaget AIK.

Örebro slog mästaren på "Rogic time"

Först inledde han Örebros målskytte mot AIK inför storpublik på Behrn arena. Sedan kände Filip Rogic av en skada och signalerade för byte – men fick inte lämna planen. Då sänkte i stället ÖSK-mittfältaren det regerande mästarlaget när han satte 2–1 med ett klassavslut på stopptid.

- När klockan slår 90 plus så tycker jag att det är dags för "Rogic time", säger matchhjälten till TT och ler brett.

Filip Rogic, 25, har själv myntat begreppet "Rogic time" då han gjort sig känd för att avgöra matcher i slutminuterna. Och på långfredagen innebar hans fullträffar att ÖSK besegrade AIK i allsvenskan för första gången sedan 2014.

- I dag kanske de har ett spelövertag men vi vinner matchen och jag har inga problem med det. Vi får självförtroende och vi behöver segrar.

Örebro har annars öppnat allsvenskan svagt – två förluster mot Falkenberg och Djurgården och därefter kryssade närkingarna mot AFC Eskilstuna.

Fick inte byta

Även Filip Rogic själv har haft en tung säsongsinledning.

- Det har varit mycket upp och ner. Det kändes väldigt bra under försäsongen. Men sen har det varit en tuffare period då jag fick en hjärnskakning och jag har känt mig seg i en och en halv månad. Men i dag får jag en kick. Jag känner mig inte i speciellt bra form, men det blir två mål i varje fall.

TT: Och i veckan har du haft problem med hälen och det var länge osäkert om du kunde komma till spel i dag.

- Ja, de två sista träningarna har jag inte kunnat köra för fullt. Men med lite smärtstillande klarade jag matchen och det är jag glad för, säger han och tillägger lite senare:

- Sista tio haltade jag en del. Jag sa till Axel (Kjäll, ÖSK-tränare) att hålla i gång ett byte men han sa att vi inte hade några kvar. Så jag fick vara kvar och göra mål i stället.

"En halvträff"

Annars blev det mycket försvarsspel för Örebros del i inledningen när AIK dominerade bollinnehavet och pressade framåt – men Solnalagets lagkapten Henok Goitom, som var tillbaka i startelvan, och anfallskollegan Jack Lahne saknade den riktiga skärpan i avsluten.

Tidigt i andra halvleken lossnade dock målskyttet i båda riktningarna. Först placerade Filip Rogic in första målet efter inspel från Daniel Björnquist.

- Jag får en halvträff med vänstern, men de brukar oftast gå in, säger Rogic och skrattar.

AIK-repliken kom bara ett par minuter senare då Henok Goitom skickade vidare bollen efter en hörna till Tarik Elyounoussi som i sin tur satte kvitteringen högt förbi Örebromålvakten Oscar Jansson.

"Väntat på det här"

Och på stopptid fick alltså Filip Rogic sista ordet när han avgjorde med ett klassmål. Rogic blev därefter varnad för firandet.

- Jake (Larsson) ger mig en bra passning, sedan var det bara att sätta den i bortre.

- Jag har väntat på det här ett tag. Det var skönt att hjälpa laget till första segern, säger Örebros store hjälte.

AIK, som hade spelat 0–0 mot både Östersund och Norrköping för att sedan ta en trepoängare mot Sirius, åkte däremot på säsongens första förlust i Örebro inför cirka 3 000 tillresta supportrar.