Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Örebro utklassade Karlskrona. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Örebro skickade Karlskrona till kval

Ett bottendrama – som slutade med att Örebro krossade Karlskrona med 5–0. Och med ett par omgångar kvar av SHL:s grundserie är närkingarna nu nära nytt kontrakt samtidigt som Blekingelaget är helt klart för kval. 

Även Örebro har haft en tung vinter. Men i lördags tog Örebro tre viktiga poäng borta mot Färjestad. Och efter en ny seger på tisdagskvällen hemma mot Karlskrona tog närkingarna ytterligare ett steg mot nytt SHL-kontrakt. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samtidigt vände nästjumbon Mora och vann mot Brynäs vilket gör att dalalaget alltjämt har tre poäng upp till Örebro som är precis ovanför kvalstrecket när två omgångar återstår av grundserien.

- Det blir ett race hela vägen in. Det är starkt av Mora att kunna slå Brynäs där på hemmaplan. Vi ser fram emot Moramatchen, det blir kul, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.

Redan på torsdag tar Mora emot Örebro i ett nytt viktigt bottenmöte och om närkingarna vinner säkrar de definitivt SHL-kontraktet. 

Det var också Örebro som inledde målskyttet mot Karlskrona. Efter 18 minuter skickade centern Tom Wandell från nära håll in pucken i nättaket bakom Karlskronas målvakt Johannes Jönsson i spel fem mot fyra. 

100:e poängen för Viksten

I andra perioden bjöd Örebro hemmapubliken på en rena målfesten då Daniel Viksten klev fram som tvåmålsskytt. Först ökade frie Viksten på ledningen till 2–0 när han kom fri på kanten. Kort därefter skickade Tylor Spink in nästa puck bakom olycklige målvakten Johannes Jönsson med förflutet i just Örebro. Efter halva matchen gjorde sedan Daniel Viksten sitt andra mål i öppen bur efter rena klapp-klapp-spelet. Viksten som annars haft det tungt på slutet gjorde därmed sitt 100:e poäng i SHL.   

- Matchen avgörs i den andra perioden när vi tar några korkade beslut under några minuter. I tredje spelar de av matchen, säger Ove Molin.

Och sju minuter in i tredje perioden avslutade till sist Joakim Andersson målskyttet när han satte 5–0 efter slarv i gästernas försvar.

Duktigt kvallag

Varför blev det till sist kvalspel för Karlskrona?

- Jag tycker inte att det är nu på slutet som vi sätter oss i den här sitsen. Vi har en januari månad där vi hamnar långt efter och hamnar i den sitsen att vi hela tiden måste titta uppåt på kvalstrecket. Men tror mig, vi kommer att vara väldigt förberedda för den här matchserien, säger Ove Molin.

- Karlskrona har en historik att vara ett duktigt kvallag och vi kommer fortsätta ha den historiken med oss.