Örebros Filip Rogic (i mitten) kramas om efter sitt 2–1-mål mot Jönköpings Södra.

Örebro klättrar: "Jäkla bra seger"

Örebro fortsätter att flyta på framgångsvågen i allsvenskan. Laget har nu tagit poäng i nio av de tio senaste matcherna efter 2–1 borta mot Jönköpings Södra.

|

I och med trepoängaren på Stadsparksvallen i Jönköping klättrade Örebro från elfte till åttonde plats efter att ha tagit poäng i fem matcher i följd. Men efter tre raka oavgjorda matcher blev det alltså seger.

- Jag är jättenöjd med att vi tog poäng i nionde matchen av tio. Det var en jäkla bra seger, säger tränaren Alexander Axén till C More.

Örebro förlorade sju av säsongens nio första matcher. Skälet till vändningen säger tränaren är kontinuitet.

- Vi gick in i säsongen med en ny trupp. Nu är vi konsekventa, tränar bra och har kommit dit vi vill vara, säger han.

300:e matchen för Fendrich

Matchens avgörande målskytt, Filip Rogic, är inne på samma linje:

- Vi har blivit ett lag, det är förklaringen, säger han till C More.

Jönköpings Södra är kvar på tolfte plats, nu sju poäng bakom elvan Hammarby.

Före matchen gratulerades hemmalagets veteran Fredrik Fendrich till sin 300:e match i J-Södra. Den 29-årige mittfältaren tackade för uppvaktningen genom att lyfta fram bollen till Tommy Thelin som nickade in 1–0 i den tionde minuten. Han sköt även själv ett skott strax utanför en stund senare.

"Bara sätta dit pannan"

Örebro utjämnade i den 39:e minuten då lagkaptenen Nordin Gerzic dundrade in en frispark bakom Anton Cajtoft.

I den andra halvleken tryckte Örebro på och hade flera bra skottlägen, men Cajtoft stod i vägen. Filip Rogic byttes in i den 71:a minuten. Två minuter senare nickade han in 2–1 efter en hörna.

- Det var bara att sätta dit pannan, säger Rogic.

Några minuter före slutet fick ÖSK:s nyförvärv, den finländske landslagsmittfältaren Petteri Forsell, göra sitt första inhopp.