Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Örebros Jonathan Andersson hittade nätet två gånger mot Djurgården. Arkivbild. Bild: Kicki Nilsson/TT

Örebro bröt trist svit mot Djurgården

Örebro besegrade Djurgården med 5–2 och bröt en svit som stannade på fyra raka förluster.
Samtidigt blev Jonathan Andersson för första gången tvåmålsskytt i SHL och han fördubblade sin poängskörd denna säsong.
Och backen tror sig veta vad som låg bakom succén.
– Jag hittade väl en lyckoklubba när jag bytte i går. Så nu gäller att hålla hårt i den, säger han.

Från att ha varit med i toppen under nästan hela säsongen har Närkegänget den senaste tiden förvandlats till ett av SHL:s formsvagaste lag och fallit rejält i tabellen.

Men på lördagskvällen kunde alltså Jonathan Andersson och hans lagkamrater jubla åt en trepoängare i ett fullsatt Behrn arena och jakten på en av kvartsfinalplatserna i SHL:s slutskede går vidare.

– Vi har haft det tufft de senaste åtta matcherna, så det här var en viktig match för att hänga med där i topp sex-racet.

Djurgården sänkta av AIK:are

Och för en tidigare AIK-back var det förstås extra skönt att Örebro lyckades besegra Djurgården som också är med och fightas om kvartsfinalplatserna.

– Jo, så är det självklart för mig. Efter så många år i AIK är det extra roligt att slå Djurgården, säger Jonathan Andersson.

– Det är också en styrka att vinna mot Djurgården som vi inte vunnit mot tidigare i år. Och skönt att veta att vi kan slå dem också, tillägger Örebrobacken.

Hemmalaget fick också en drömstart – och det var en annan tidigare AIK:are som höll sig framme och öppnade målskyttet efter fyra minuter. Daniel Muzito-Bagenda som kom från "Gnaget" till Örebro inför denna säsong dundrade in pucken bakom Djurgårdens målvakt Karri Rämö. Och sex minuter senare kunde Jonathan Andersson, helt ensam framför Rämö, vispa in en retur med en backhand.  

– (Robin) Kovacs slänger in den och helt plötsligt ligger pucken där och jag försöker bara följa med upp och skjuter direkt på den. Sen satt den ganska bra måste jag säga. 

"Riktigt skönt"

Ganska omgående i andra perioden direktsköt Shane Harper in 3–0 från skottsektorn. Men fyra minuter senare styrde Djurgårdens Dick Axelsson in 3–1 bakom Örebromålvakten Dominik Furch.

Örebro fick sedan på nytt en drömöppning i den tredje perioden när Jonathan Andersson efter två minuter tryckte in sitt andra mål i matchen.

– Kovacs slår en ny bra passning som jag bara försöker klippa direkt på. Det var riktigt skönt att se den gå in, säger Jonathan Andersson.

Lite senare lyfte också hemmalagets poängkung Mathias Bromé in 5–1 och Djurgårdsforwarden Kalle Östman kunde till sist raka in slutresultatet 5–2.  

Örebro är alltjämt kvar på åttonde plats – medan Dif lämnade den sjätte och sista kvartsfinalplatsen och parkerar nu som sjua.

Tobias Wolf/TT