Önnered ryckte i väg i hemmaderbyt

Efter nästan tio minuter hade Önnered fortfarande bara fått in en boll i mål, men sedan vände derbyt mot BK Heid på fredagskvällen.

|

På fredagen var det Göteborgsderby som gällde mellan Önnereds HK och BK Heid. Det bådade gott för Heid till en början och en tredjedel in i första halvleken hade det gröna hemmalaget skjutit in en boll.

Men efter en rush i slutet på första halvlek tog Önnered kontroll, vilket de fortsatte med resten av matchen, som slutade 24-19.

”Litet Önneredsryck”

BK Heid såg till att ta ledningen med två bollar i startminuterna. Sedan började Önnereds Hanna Eriksson bjöd på flera räddningar, samtidigt som bland annat niometaren Tilda Matthijs och linjespelaren Nora Lundell såg till att sätta lägena framåt.

– Det kom ett litet Önneredsryck där, säger Cmore:s kommentator Markus Sjöman.

Det gick däremot tyngre för BK Heid, som åkte på flera utvisningar. Bland annat fick den rödvita målvakten Miranda Nasser Ajbisheh sätta sig två minuter, då hon skulle rusa ut för en retur-räddning när Önnereds Fanny Elovsson försökte få in bollen från sex meter.

Lagen lämnade första halvlek med en tremålsledning för Önnered. BK Heid, som hade med sig en härlig känsla från senaste vinsten mot serieledaren IK Sävehof.

– Det var en jävligt go känsla som hela laget behövde, men just känns det som vi tappat den glöden lite, så det känns som vi behöver hitta tillbaka till det, sa BK Heids Johanna Flygelholm i halvlek.

Önnered släppte däremot inte på försmaken av vinst och drog i väg mot slutet av andra halvlek.

– Vårt aggressiva försvar, det är de rätt jobbigt med, säger Tilda Matthijs om lagets starka försvar i matchen till Cmore.

Vinsten gör att Önnered landar just nu på en fjärdeplats i den tajta SHE-serien.

De två lagen var däremot inte de enda Göteborgslagen som spelade i kväll. Kärra HF mötte Lugi, vilket slutade 19-19 och en poäng till Hisingslaget.