Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Önnereds tränare Tommy Atterhäll. Bild: NICKLAS ELMRIN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Önnered HK flyger in ny målvakt

Önnered HK förstärker sin trupp genom att flyga in en ny målvakt – från Portugal. Klubben hoppas att Alejandro Romero Carrera kommer göra skillnad i laget med sitt annorlunda spel och målvaktsarbete.

Alejandro Romero Carrera kommer från Kuba men har representerat Porto FC i Portugal de två senaste säsongerna. Där är svenske Magnus Andersson tränare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi är glada att få till detta samarbete med Önnereds HK avseende Alejandro, dit vi lånar ut honom för resten av säsongen. Tyvärr har vi ingen plats för honom för tillfälligt, på grund av att vi redan har tre icke EU spelare i truppen, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter genom att beskriva Romeo Carrera som en väldigt explosiv målvakt som kommer bli spännande att följa.

Önnereds tränare Tommy Atterhäll kommenterar lånet så här:

– Vi har sedan vi gick upp i Handbollsligan sökt efter ytterligare en målvakt. Alejandro var redan i höstas och provtränade med oss en vecka och vi tycker att han ser mycket spännande ut. Hans målvaktsarbetet är väldigt annorlunda mot vad vi är vana att se i Sverige och Europa. Alejandro är en attackerande målvakt med bra storlek och fysik. Vi hoppas att han kan hjälpa till att göra den skillnad som krävs för att vi skall ta de poäng som krävs för att slippa nedflyttning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.