Önerud visade vägen mot Örebro

Tre raka förluster – sedan bröt HV71 trenden. Och det var tvåmålsskytten Simon Önerud som visade vägen borta mot Örebro.

|

Smällarna fortsätter att komma slag i slag för närkelaget – som haft en minst sagt tuff vecka. Först förlust i tisdags i förlängningen hemma mot Skellefteå. Ett par dagar senare åkte Örebro på en ny uddamålsförlust mot Luleå, efter att laget fått ett kvitteringsmål bortdömt i tredje perioden. Örebro rasade och experterna riktade kritik mot regelverket – och till sist svarade domarbasen Peter Andersson att situationsrummet fattat ett felaktigt beslut och att Tom Wandells mål borde ha godkänts.

Och på lördagskvällen visade Örebroklacken sitt missnöje för avstängningar och granskningar genom att vara tyst hela första perioden och inför nedsläpp veckla ut banderoller med texterna: ”Tyst period för hockeys död” och ”Inga mål, inga tacklingar, ingen publik”. Den senare höll hemmastå upp hela första perioden.

"Duktig målvakt"

De två första perioderna blev mållösa och det var framför allt Örebros storspelande målvakt Julius Hudacek som såg till att det länge stod 0–0 på jumbotronen.

Hudacek var långa stunder närmast omänsklig i hemmakassen – efter två perioder hade slovaken motat hela 36 skott men fick också god hjälp av utespelarna som offrade sig i försvarsspelet och höll rent framför kassen.

- Det är en duktig målvakt, men vi visste att om vi fortsätter att skjuta så kommer han inte orka stå emot längre. Och det var riktigt skönt när man såg att vi fick in 1–0 till slut. Sen rann det på bra, säger Simon Önerud.

Ganska omgående i den tredje perioden fick HV71 hål på Julius Hudacek när Mattias Tedenby trampade sig fri på kanten och tryckte in matchens första mål med ett rappt handledsskott i bortre krysset.

Önerud avgjorde

Och bara minuten senare klev HV-forwarden Simon Önerud fram och visade vägen med två mål.

- Jag täcker väl ett skott där och sen får jag en bra passning av Ted (Brithén) och då var det egentligen bara att skjuta direkt. Skönt att se den gå in, det var ett viktigt mål, säger Önerud.

Efter halva tredje perioden fastställde sedan Simon Önerud slutresultatet när han åkte sig fri och tryckte in 3–0 i numerärt underläge.

- Jag ser att Hudacek är lite felplacerad, så jag försöker skjuta snabbt och den satt fint den med.