Öis mållöst på Gamla Ullevi

Målen fortsätter att trilla in bakom Fredrik Andersson – och Öis kommer allt längre från den där toppstriden som man gärna vill blanda sig i.
– Det är helt värdelöst, säger Fredrik Andersson om målskillnaden som bara blir sämre.

ANNONS
|

Gif Sundsvall kom till Gamla Ullevi som serieledare och med imponerande 10–5 i målskillnad. Öis så sin sida, har efter svajiga prestationer hamnat på tabellens nedre halva – och hade inför matchen motsatt målskillnad: Tio insläppta, och bara fem gjorda.

Och det syntes att Rödblått ville få stopp på Sundsvalls fruktade offensiv: Försvarsspelet var noggrant, kompakt och framgångsrikt under den första halvleken.

Det dröjde egentligen ända till 45:e minuten innan Sundsvall var riktigt nära att ta ledningen genom Oliver, som satte ett högerskott klockrent i stolpen.

Innan dess var det Öis som hade skapat mest. Kevin Ackermann sköt ett tungt skott som tippades över ribban, Buba Jobe bröt igenom och sköt pressat, ur snäv vinkel. Även det skottet räddades – liksom Adam Bergmarks halvvolley.

ANNONS

0–0 i paus alltså.

– Det var en helt okej första halvlek. De har ett skott i stolpen, men i stort sett inget mer. Så vi gick in i halvtid med väldigt positiva känslor. Sedan är det ju tre minuter som dödar oss, säger Fredrik Andersson.

Och det var faktiskt bara drygt två minuter som skulle förstöra kvällen för Öis: I minut 48 sågade sig Sundsvall igenom försvaret och Pontus Engblom kunde fösa in bollen från nära håll. I minut 50 mötte samme Engblom ett inlägg med högerfoten. Bollen rätt upp i nättaket – och plötsligt var Öis i tvåmålsunderläge.

Millen, som redan tvingats byta ut en skadad Karl-Johan Lindblad i mittförsvaret, beslöt sig för att agera. Han bytte ut tre spelare på ett bräde, och in kom Mohamed Said, Hannes Sahlin och Carl Wede. Och strax senare var alla fem byten gjorde när Fredrik Zanjanchi fick chansen med 25 minuter kvar.

Effekten?

Begränsad.

Öis fick visserligen ett större bollinnehav, och Ailton Almeida visade sin klass och oroade några gånger, men Sundsvall hade gott om spelare i försvaret och kunde avvärja de rödblå anfallsförsöken.

Några fler mål blev det heller inte. Öis inkasserade därmed sin fjärde förlust på sex matcher och ligger i skrivande stund kvar på en elfte plats i tabellen. Och det blir allt längre upp till topplagen.

ANNONS

– Vi får börja med att titta på våra prestationer, och i dag var ett steg framåt jämfört med tidigare förlustmatcher. Och superettan är ju svårtippad, när vi vann mot AFC hoppade vi upp sju placeringar, och sedan tappade vi typ fem när vi förlorade mot Öster. Det gäller att inte försöka titta på det och se till att försöka förbättra prestationerna istället, säger Fredrik Andersson.

Han är dock långt ifrån nöjd med att ha behövt släppa in tolv mål under de sex första matcherna.

– Det är såklart helt värdelöst. Jag bryr mig inte så mycket om min individuella statistik, utan det handlar ju om vad laget gör. Och de matcher vi har förlorat har det varit klart, det har inte varit något snack egentligen. Så det är klart att det är ett underbetyg.

Från din position längst bak – vad är problemet med försvarsspelet?

– Det är svårt att sätta fingret på det. Det är väl fasta situationer då, det har varit ganska mycket från inläggsspel. Vi är lite för dåliga där. Och ska vi snitta två insläppta mål per match, då blir det en lång säsong.

Sundsvall leder serien, ni ligger elva. Vad är den stora skillnaden mellan lagen?

ANNONS

– Det är väl så, de har vunnit en del och fått medvind, medan vi får kämpa lite. Och Sundsvall är ett väldigt bra lag, jag tycker nog det är det bästa vi har mött. Vi har fem minuter som är väldigt dåliga idag, men efter det smäller vi på och visar lite engagemang i alla fall, säger Fredrik Andersson.

Så startade Öis:

(4–3–3) Fredrik Andersson – Danny Ervik, Karl-Johan Lindblad (Kevin Fransson 45), Anton Lans, Anton Andreasson – Lukas Browning Lagerfeldt (Carl Wede 55), Abdul Razak, Kevin Ackermann (Hannes Sahlin 55) – Bubacarr Jobe (Mohammed Said 55), Ailton Almeida, Adam Bergmark Wiberg (Fredrik Zanjanchi).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS