Öhrströms 14:e nolla gav andra titeln

På lördagen säkrade Stéphaine Öhrström och hennes Fiorentina guldet i den italienska damligan. Det blev seger med 2–0 mot Tavagnacco inför närmare 10 000 åskådare på Stadio Artemio Franchi i Florens.

ANNONS
|

Fiorentinas damlag fick möjligheten att spela på herrarnas klassiska stadion när ligaguldet i fotboll skulle säkras. När två omgångar återstår toppar man tabellen på 60 poäng, åtta pinnar före Brescia.

- Det var en enorm känsla att få spela inför så mycket folk på Franchi-stadion. Underbar gräsmatta och stämningen var på topp, sade Öhrström, som därmed har vunnit ligan två gånger, till TT.

ANNONS

Öhrström, som flyttade till Italien 2010, vann första titeln med Verona 2015. I Sverige har hon spelat i allsvenskan för Malmö FF och Jitex.

- Vi har jobbat väldigt hårt och klubben har gett oss fina förutsättningar att lyckas. Jag har haft fin hjälp av en duktig målvaktstränare och det här är nog min bästa säsong, säger den 30-åriga skånskan med rötterna i Trelleborg.

Öhrström har spelat 55 landskamper i ungdomslandslagen och har även varit uttagen i A-landslaget.

TT: Några tankar på A-landslaget?

- Det är klart att man vill spela i landslaget, men jag vet inte, chansen är nog inte så stor. Jag läste att Pia Sundhage skulle vara på plats här i dag men jag har inte sett till henne.

TT

ANNONS