Hanna Öberg, 21:a och bästa svenska i sprintloppet i Annecy. Arkivbild.
Hanna Öberg, 21:a och bästa svenska i sprintloppet i Annecy. Arkivbild.

Öberg bästa svenska när Brorsson föll

Misstag får konsekvenser och misstag i skidskytte är oftast detsamma som en kula som inte träffar sitt mål. Eller att inte hålla sig på benen. Mona Brorsson brände sitt sista skott och följde upp med en vurpa. Då blev raset i resultatlistan rejält.

ANNONS
|

Den hyggliga placering som var på gång i världscupsprinten över 7,5 kilometer i Annecy-Le Grand Bornand slutade i besvikelse.

37:e plats är inget man snackar högt om när det kunde blivit så mycket bättre.

Brorsson stumnade rejält på sista varvet, fick kravla i blötsnön och bara mot landslagskompisen Hanna Öberg tappade hon runt 30 sekunder på vägen in till mål.

- Det stämmer inte med åkningen, men jag får vara nöjd med placeringen. Ett bra dåligt lopp. Jag hade inte energi och efter en vurpa ska man upp och starta om. Jag har inte orken att vara hundraprocentig. Ett felskär och man ligger där, säger Brorsson till TV4.

ANNONS

I stället stack Öberg, som bommade ett skott vid första skjutvallen, ut som bästa svenska, 21:a och 1.42,8 minuter bakom vinnaren Anastasija Kuzmina, Slovakien.

Kuzmina vann klart, med nästan 34 sekunders marginal till tyskan Laura Dahlmeier och ytterligare nära 42 sekunder före ukrainskan Vita Semerenko.

Till lördagens jaktstart över 10 km får Hanna Öberg och Mona Brorsson sällskap av Emma Nilsson (47:a) och Anna Magnusson (58:a).

Linn Persson kom 67:a och får göra något annat.

TT

ANNONS