Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Österrikes Marcel Hirscher är nu i Stenmarkklass. En seger på söndagens storslalom hade tagit honom ännu ett snäpp högre. Åtminstone sett till antal världscupssegrar på en säsong.

Återvunnen kärlek till sporten för Hirscher

Sjätteplats i sista storslalomen för säsongen. Det var något positivt att ta med sig in till semestern för Matts OIsson. Någon som dessutom kan ta med sig positiva tankar till semestern är Marcel Hirscher. Österrikaren var, som vanligt, dominant i Åre.

Marcel Hirscher tog sin 13:e världscupseger för säsongen när han vann storslalomen i Åre. Därmed tangerar den österrikiska fantomen Ingemar Stenmarks och Hermann Maiers rekord för antalet segrar under en säsong.

- Ni journalister har informerat mig om det här nu några gånger och jag är tacksam för det. Själv trodde jag aldrig det var möjligt att nå den här milstolpen eftersom jag bara tävlar i två grenar. Det har varit en galen säsong, säger Hirscher på presskonferensen efter segern.

TT: En tävling kvar (storslalom, söndag). En seger till så blir du ju ensam om rekordet?

- Om det händer hade det naturligtvis varit perfekt. Men om inte så gråter jag inte. Det är en del av sporten.

Skidlös semester

Och den totala världscupstiteln var dessutom då redan säkrad sedan tidigare. Vilket han själv känner är ganska overkligt med tanke på den skada han ådrog sig i höstas.

På ett sätt hjälpte dock den påtvingade frånvaron från skidåkningen honom att nå nya höjder.

- Vi har funderat varför det gått så bra som det gjort i år. Vi kom fram till att det handlar om ett långt uppehåll, rutiner och en återvunnen kärlek för sporten.

Bortsett från skadan så är det samma medicin som, åtminstone på förhand, förväntas gälla i kommande uppehåll.

- Förhoppningsvis åker jag inte skidor. Nu behöver jag surfbyxor och en skön sommar. Ju mindre skidor jag kör under sommaren desto mer motiverad blir jag under vintern.

Positivt för Olsson

Hirscher ledde redan efter det första åket och säkrade segern trots några missar i det andra. Segermarginalen blev 23 hundradelar till Henrik Kristoffersen, Norge.

Matts Olsson kom sexa efter att ha legat åtta inför det andra åket. Vilket var ett väldigt skönt kvitto att ta med sig till kommande ledighet för värmlänningen. Framförallt då Årebacken har varit en ganska svårbemästrad och oviss plats för honom tidigare.

- Det är absolut ett positivt besked som jag kan ta med mig. Det ger en lite extra skön känsla inför nästa säsong.

Placeringen, som han fått två gånger tidigare denna säsong, var heller inget svensken hade något emot.

- En sjätteplats,. det tar jag. Det var ett fint avslut på en stabil säsong.

André Myhrer, som kände sig krasslig och förkyld redan under fredagens lagtävling, avstod storslalomen med förhoppningen att kunna vara med i söndagens slalom.