FOTO: Per Wahlberg
FOTO: Per Wahlberg

Åtalas – oroas inte av tillträdesförbud: "Gais spelar så dåligt ändå"

Två IFK:are kommer att ställas inför rätta efter att ha stulit en flagga från ett motståndarlags supportrar tidigare i år. Och det är inte bara Blåvitts supportrar som misstänks för brott: en Gaisare åtalas nu efter en annan match för att ha rusat in på plan när motståndarlaget gjorde mål.

ANNONS
|

Två göteborgare i 20-årsåldern misstänks nu brott efter en match iSvenska cupentidigare i år. IFK Göteborg tog emotDegerfors IF på Bravida Arena, och under matchen ska de båda Göteborgssupportrarna hoppat över ett staket och tagitsig in på området som angränsar spelplanen. Därefter ska de, enligt polisens utredning, ha smugit sigfram till bortaklackens sektion och tagit en flagga tillhörande Degerfors Ultra, det vill säga motståndarlagets supportergruppering. Göteborgarna ska sedan hasprungithela vägen tillbaka till IFK:s klacksektion.

De båda göteborgarna misstänks nu för stöld av flaggan och förbrott mot ordningslagen eftersom de tog sig in på området vid planentrots att det är förbjudet.

ANNONS

Nu väntar förhandling i tingsrätten, och bland bevisningen mot männen finns en övervakningsfilm från arenan. De båda misstänkta nekar till brott, och en av dem hävdar att övervakningsfilmen inte är skarp nog för att man ska vara säker på att det är han som är med på bilden.

De båda IFK-supportrarna är inte de enda som det i dagarna väckts åtal emot för brott i samband med match. En Gais-supporter kommer att ställasinför rätta för brott mot ordningslagen, då även han misstänks för att ha tagit sig in på förbjudet område under en matchen. Detta ska ha skett i augusti i Borås under en match mellan Norrby och Gais, och det var näratt Norrby-spelarna firade att de gjort mål som Göteborgssupportern sprang in på planen.

Gaissupporten säger i förhör att han sprang in för att han kände sig provocerad av Norrbylaget, och att han vill snacka med dem om det för att reda ut saken.

Han säger också i förhör att han är medveten om att hans beteende kunde ha inneburit tillträdesförbud till matcher, men att det inte gör något eftersom Gais ändå spelar så dåligt.

ANNONS