Årsbästa av Meraf Bahta i Diamond League

Det kvinnliga 5000 meter-loppet i Diamond League-finalen startade med sikte på rekordtid. Det blev inget världsrekordtempo, men tillräckligt för att räcka till svenskt årsbästa för Meraf Bahta

ANNONS
|

I Meraf Bahtas första framträdande efter EM i Berlin - som hon lämnade med ett brons men också stod över en distans på grund av utredningen om brott mot dopningsreglerna - ställde hon upp på 5 000 meter vid Diamond League i Zurich.

Under hela loppet höll hon sig i bakersta delen av fältet runt 15:e platsen. När det var dags för avslutning lade hon i en extra växel och lyckades då klättra i placering, skriver friidrott.se. Hon sprang till slut in på en tiondeplats på tiden 15:08.17, vilket är svenskt årsbästa. Vann loppet gjorde Hellen Obiri före Sifan Hassan.

ANNONS

LÄS MER: Efter kritiken – Bahta nobbar Finnkampen

Placeringsmässigt var det Erika Kinsey i höjdhopp som lyckades bäst av alla deltagande svenskar. Hon blev fyra på höjden 1.90. Femma blev Sofie Skoog på 1.85.

"Jag är jättenöjd med placeringen! Jag tvekade om jag skulle starta för jag har ont i kroppen efter en lång säsong. Dessutom blev det stressigt när flyget var försenat och min väska försvann. Nu ska jag försöka ladda om för Finnkampen", sa Erika efter tävlingen till SVT.

Thobias Nilsson Montler hoppade nästan, det fattades bara tre centimeter, åtta meter i längdhopp. Han slutade sjua.

Angelica Bengtsson nollade i stav då en krånglande ställning störde henne och med all sannolikhet gjorde att hon rev ut sig på ingångshöjden 4.42.

Kvällens snackis på Diamond League i Zürich blev dock långdistansaren Conseslus Kipruto från Kenya som vann 3 000 meter hinder – med bara en sko.

"Det är helt otroligt imponerande", sa Kajsa Bergqvist i SVT.

Redan efter det andra hindret tappade han sin vänstra sko, men lyckades ändå spurta ifrån marockanen El Bakkali på upploppet och gick i mål som segrare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS