Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Olsson är tillbaka i landslaget, som tränare.

Åkarna om Olsson: "Oväntat"

De hann knappt ta farväl innan han var tillbaka. Drygt ett år efter att Johan Olsson, 38, avslutat karriären är den tidigare OS-guldmedaljören tillbaka.

Längdstjärnan Calle Halfvarsson, 29, är glad att få in mer rutin i landslagsgruppen när Marcus Hellner, 32, nu har slutat.

- Det är roligt. Det var riktigt tråkigt när Marcus slutade. Jag skrev till honom och försökte få honom att ändra sig, men det gick inte. Men då var det ändå kul att Johan kommer hit igen. En som jag har tränat med i många år. Lite tråkigt när de som man är van att åka iväg med försvinner. Men nu blir Johan med lite igen. Det blir lite nytändning av det, säger Halfvarsson till TT.

36-årige Daniel Rickardsson är bara två år yngre än Johan Olsson. Nu får han sin gamle kamrat som tränare, inriktad på detaljarbetet när längdlandslaget är på hemmaplan mellan lägren.

- Jag och han har känt varandra länge och kamperat ihop. Bott ihop och tävlat ihop, har bra koll på varandra. Nu blir det lite annorlunda när han får kliva ur sin aktiva roll och bidra lite på ett annat sätt med sina kunskaper, säger Rickardsson.

- Det är vardagen där hemma som är jätteviktig. Och där tror jag att han kan bidra med mycket.