Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elise Christie faller i heat 5 på 1 000 meter och blir senare diskad. Den regerande världsmästarinnan i shorttrack får lämna ännu ett vinter-OS utan medalj.

Ännu ett mardröms-OS för Elise Christie

Brittiskan shorttrackåkaren Elise Christie är regerande världsmästare totalt, på 1 000 meter och 1 500 meter. Hon har totalt tolv VM-medaljer och 17 EM-medaljer varav tio guld. Men hon är också en av de mest otursförföljda olympiska deltagarna.

Redan 2010, som 19-åring, var hon med i Vancouver för att se och lära och blev elva på 500 meter som bäst.

Till OS i Sotji 2014 kom hon som en av favoriterna efter att bland annat ha tagit två EM-guld i Malmö året före. Men Christie blev diskad i finalen på 500 meter, diskad i heaten på 1 500 meter och diskad i semi på 1 000 meter.

Revanschläge med andra ord i Pyeongchang för den 27-åriga skotskan. Och det började bra. På 500 meter satte hon olympiskt rekord redan i heaten, blev av med det men återtog det i kvartsfinalen. I finalen föll hon då nederländskan Yara van Kerkhofs skridsko slog i hennes hand och hon slutade fyra. På 1 500 meter i lördags krockade hon med en medtävlare i semi och föll illa, skadade ena fotleden och fördes till sjukhus.

Christie kämpade sig dock tillbaka till tisdagens tävlingar på 1 000 meter, hennes sista chans till en olympisk medalj. Men i heat 5 föll hon strax efter starten. Heatet startade om och det syntes hur ont hon hade. Trots det tog hon sig hårt kämpande fram till en andraplats i mål vilket skulle gett en kvartsfinalplats. Men samtidigt som hon bars ut i en tränares armar, hon kunde inte gå på sin fotled, diskades hon för att ha varit för tuff mot en medtävlare.

Inte konstigt att hon fått epitetet Storbritanniens mest otursförföljda olympier.