Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenske Alexander Isak, här i en U21-landskamp mot Malta, kan få mer speltid i Borussia Dortmund. Arkivbild.

Ändringar att vänta i Isaks Dortmund

Alexander Isaks Borussia Dortmund har haft en tung säsong i Bundesliga. Men efter säsongen kan det bli utrensningar i laget – och det kan öka den svenske talangens chanser till speltid.

Visserligen gjorde, från Chelsea inlånade, Michy Batshuayi två mål när man slog bottenlaget Köln med 3–2. Det innebär att laget är obesegrat under nye tränaren Peter Stoeger som tog över i december. Men det var första segern efter tre oavgjorda och man ligger 19 poäng efter säsongens suverän Bayern München.

Klubbens vd Hans-Joachim Watzke har hotat med att rensa ut i det nuvarande laget efter säsongen om det inte sker några förbättringar.

- Vi behöver göra förändringar i sommar, vad kommer att vara tydligare efter andra halvan av säsongen, säger Watzke till tidningen FAZ i Frankfurt.

- Klubbens sportchef Michael Zorc jobbar med det här och känner till mina synpunkter och förväntningar.

Svenske Alexander Isak, 18, britten Jadon Sancho, 17, och tysken Maximilian Philipp, 23, är tre lovande spelare som kan få större utrymme i framtiden. Speciellt när stjärnor som mittfältaren Nuri Sahin, backen Sokratis och målvakten Roman Burki underpresterar. Något som irriterar Watzke.

- Det lag som vann serien 2011 och 2012 var inte lika bra som dagens lag, men det hade den bästa möjliga inställningen, säger Watzke.